Sistemul modern de ticketing va intra în funcțiune treptat, începând din data de 9 septembrie 2015, până la sfârșitul lunii octombrie. Noul sistem de eliberare al biletelor și al abonamentelor a costat 26 milioane lei, cu TVA, bani proveniți din fonduri europene.
Anunțul intrării în funcțiune a sistemului de ticketing a fost făcut săptămâna trecută de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Acesta a afirmat că cele 61 de automate vor fi date în folosință treptat.
„Am încheiat recepționarea utilajelor, aparatelor, dotărilor din sistemul de ticketing. În luna septembrie, cele 61 de automate vor fi date în folosință treptat. Primul automat va funcţiona în stația Someșul de pe bulevardul 21 Decembrie, începând cu data de 9 septembrie, iar în zilele următoare se vor pune în funcțiune şi restul automatelor, circa două-trei pe zi, astfel încât pe parcursul lunilor septembrie şi octombrie toate automatele pentru vânzarea biletelor vor fi în funcțiune”, a afirmat Emil Boc. „Aparatele sunt supravegheate video, sper să nu fie vandalizate”, a mai adăugat primarul municipiului Cluj-Napoca.
Cât costă un bilet și un abonament?
Odată cu intrarea în funcțiune a noului sistem de ticketing se vor modifica și prețurile biletelor și abonamentelor. Astfel, conform unei hotărâri de consiliu local, aprobată în luna iulie, tarifele pentru transportul în comun în oraș vor fi următoarele:
– un bilet urban pe orice linie, valabil 30 de minute – 2 lei
– un bilet urban pe orice linie, valabil 60 de minute – 4 lei
– un abonament pe toate liniile, valabil 24 de ore – 13 lei
– un abonament pe toate liniile, valabil 72 de ore – 23 lei
– un abonament lunar nominalizat, valabil 60 de călătorii – 60 lei
– un abonament lunar nominalizat, valabil 120 de călătorii – 84 lei
Aceste abonamente se adaugă celor existente deja în cadrul Companiei de Transport Public (CTP) din Cluj.
În ceea ce privește cardurile de călătorie, conform primarului Emil Boc, acestea vor putea fi achiziționate de către cetățeni abia în luna octombrie.
„Din luna octombrie, începe şi vânzarea cardurilor nenominale, de la automate. Aceasta înseamnă că o persoană poate să își cumpere un card nenominal pe care să încarce o sumă de bani cu care să circule o oră, două ore, o zi şi să folosească sistemul de card în tot orașul pentru a circula cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul. Din noiembrie se vor deschide toate centrele de vânzare pentru carduri nominale şi care vor înlocui actualele legitimații de călătorie din carton. Aceste centre vor fi în număr de șapte şi vor fi deschise pe parcurs”, a mai spus Boc.
Timp de un an de zile sistemul de ticketing va funcționa în paralel cu cel clasic.
În prezent, pe lângă casele de bilete din stațiile de autobuz, bilete se pot cumpăra și printr-un SMS la numărul 7479 în care trebuie precizat numărul liniei și tipul transportului – urban, metropolitan sau mixt – sau durata curselor. Prin SMS se pot achiziționa și abonamente valabile o zi pe toate liniile de transport urbane și metropolitene ale Companiei de Transport Public (CTP) Cluj.
Un răspuns
Abonamentele pentru studenți ?! Cum vor fi ? Vor mai avea reducere ?