logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Spitalul Clujana va avea un serviciu non-stop de urgențe medicale

Clujenii vor avea un nou serviciu de urgențe medicale ce va funcționa non-stop, pe lângă Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) care funcționează în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Noul compartiment de primiri urgențe în regim 24 de ore din 24 de ore va funcționa în cadrul Spitalului Clujana.

Primăria Cluj-Napoca va aloca, în anul 2016, Spitalului Clinic Municipal „Clujana” un buget suplimentar 4 milioane de lei pentru asigurarea funcționării în regim non-stop a compartimentului de primiri urgențe.

Spitalul a fost dotat cu aparatură de ultimă generație și este păcat ca după ora 15.00 să se închidă ușile, iar aceste resurse să nu poată fi folosite în beneficiul clujenilor. În intervenția de urgență, uneori chestiuni de minute pot face diferența între a salva sau nu viața unui om. Mă bucur că putem face acest lucru, că putem oferi servicii medicale superioare la Cluj. Astfel, pe lângă UPU, orașul are încă o opțiune pentru diverse urgențe medicale. Aceste investiții sunt parte a conceptului în jurul căruia este construită Strategia Municipiului – creșterea calității vieții prin creșterea calității actului medical”, apare într-o postare publicată de Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, pe pagina sa oficială de Facebook.

Pentru asigurarea funcționării în regim 24 de ore din 24 de ore a compartimentului de primiri urgențe a Spitalului Clujana, pe lângă echipa de management și corpul medical existent deja, se intenționează angajarea unor cadre medicale suplimentare.

Pentru a putea implementa acest proiect vor fi angajați medici de urgență, asistente, brancardieri – personal suplimentar care să asigure funcționarea non-stop a compartimentului de urgență”, a mai adăugat Emil Boc.

În 2016 Primăria Cluj-Napoca intenționează să investească la Spitalul Clujana suma de 17 milioane de lei, care va fi utilizată pentru: asigurarea funcționării spitalului (11,5 mil. lei), cumpărarea unui angiograf nou (3 mil. lei), reparația saloanelor spitalului (1 mil. lei), achiziționarea de ventilatoare pentru saloanele de terapie intensivă (900.000 lei) și finalizarea reabilitării clădirii (600.000 lei).

Anul trecut la Spitalul Clujana s-au făcut investiții de aproximativ 13 milioane de euro, bani proveniți atât din fonduri europene, cât și din fondurile Primăriei Cluj-Napoca.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *