Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
programator
programator

TechFest, primul festival al tehnologiei din Transilvania, are loc la Cluj

 

TechFest, primul festival al tehnologiei din Transilvania, va avea loc în Cluj-Napoca, între 11 și 20 noiembrie. Evenimeptul permite programatorilor români să ia parte la un marathon de 50 de ore, pentru dezvoltarea aplicațiilor mobile.

Sute de persoane sunt așteptate la Cluj, între 11 și 20 noiembrie, pentru a-și testa capacitățile la maratonul MegaHack, dar și pentru a vedea cu ce idei vin alți IT-iști.

Potrivit lui Cristian Dascălu, organizator TechFest, evenimentul va reuni la Cluj-Napoca programatori, antreprenori și pasionați de cele mai noi tehnologii.

„TechFest, primul festival al tehnologiei din Transilvania, începe cu MegaHack, unde sute de programatori și pasionați de IT sunt așteptați să rezolve și să dezvolte, în echipe, circa 25 de aplicații mobile propuse de partenerii festivalului. Maratonul de codare va dura 50 de ore non-stop, oferim posibilitatea celor înscriși să rămână peste noapte, orele de somn vor fi limitate”, a spus Cristian Dascălu, miercuri, într-o conferință de presă.

Între aplicațiile care vor fi dezvoltate în cursul acestui maraton se numără una care permite emiterea unei facturi fiscale prin comandă vocală.

O altă competiție din cadrul TechFest va fi Transilvania DemoDay, în cadrul căreia vor fi prezentate 20 de start-up-uri unor investitori, pentru a ajuta astfel industria să se dezvolte, iar tinerii creatori de aplicații să își poată întâlni eventualii parteneri de afaceri.

Festivalul mai include și două conferințe dedicate industriei IT — TechTalks și CodeCamp Conference. Aceste evenimente prilejuiesc IT-iștilor care trăiesc în România întâlnirea cu invitați de la companii din străinătate, cum ar fi Google, LinkedIn, Springer Nature, VectorWatch, Microsoft, Amazon, dar și de la firme românești din domeniu. TechFest se desfășoară la Cluj-Napoca între 11 și 20 noiembrie.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *