Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
spital
spital

Terenul pe care va fi construit Spitalul Regional de Urgență Cluj a fost primit

 

Ministerul Sănătății a anunțat că a primit terenul pe care urmează să fie construit viitorul Spital Regional de Urgență Cluj. Este vorba despre o parcelă de pământ de 144.000 metri pătrați, în comuna Florești, Județul Cluj.

Secretariatul General al Guvernului va transmite o cerere către Consiliul Judeţean Cluj pentru trecerea imobilului din domeniul public al judeţului Cluj în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Sănătăţii pentru realizarea investiţiei, potrivit unui memorandum adoptat în şedinţa de miercuri.

„Unul dintre obiectivele prioritare ale Ministerului Sănătăţii îl reprezintă construirea a trei spitale regionale de urgenţă – la Cluj, Iaşi şi Craiova, investiţie pentru care Guvernul României a negociat cu Comisia Europeană alocarea a 150 milioane de euro reprezentând contribuţia naţională, conform memorandumului prin care, în martie 2015, a fost stabilită majorarea procentului aferent ratei de cofinanţare naţională pentru axele prioritare Dezvoltarea infrastructurii sociale şi Asistenţă Tehnică ale Programului Operaţional Regional 2014-2020″, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, publicat miercuri pe site-ul instituţiei.

Ministerul Sănătăţii a mai anunţat că a demarat demersurile necesare pentru identificarea amplasamentelor corespunzătoare celor trei spitale regionale de urgenţă.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *