logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Turul Clujului, făcut într-un autobuz supraetajat

cluj city tour

Turiștii din Cluj-Napoca vor putea beneficia de un tur ghidat al orașului, dintr-un autobuz supraetajat. Acesta a fost inaugurat sâmbătă, 14 august, și va funcționa, deocamdată, până când vremea le va permite.

Cluj City Tour s-a lansat sâmbătă şi a fost un succes. Peste 50 de persoane au urcat la bordului autobuzului etajat deschis, dornice să admire oraşul dintr-o altă perspectivă. Au plecat de la Sala Sporturilor „Horea Demian” şi au traversat oraşul, de-a lungul şi de-a latul, timp de două ore. Pentru cei care nu s-au săturat să vadă Clujul de la înălţimea vehiculului decapotabil, a existat şi o foto-oprire pe Cetăţuie, de unde municipiul se vede panoramic.

„Un barometru bun a fost fiul meu, care a fost încântat. Mi-a plăcut şi mie, deşi recunosc că am venit cu aşteptări puţine, după ce făcusem un asemenea tur la Constanţa. Aici a fost altceva, un tur plăcut şi interesant. Avem un oraş frumos”, a spus Florin, care şi-a urcat la etajul autobuzului întreaga familie.

„O experienţă absolut minunată… Clujul e şi mai frumos văzut de la etaj”, a scris pe Facebook Sandu, care a făcut o mulţime de fotografii cu ocazia turului de sâmbătă.

Turul a fost ghidat, iar la un moment dat la microfon au fost invitaţi toţi cei care au simţit că pot împărtăşi partenerilor de excursie lucruri inedite despre Cluj.

„Mi-a plăcut mult. Cu siguranţă că voi mai participa”, a subliniat Roxana.

Turul inaugural a fost gratuit, după ce unul dintre partenerii Cluj City Tour a decis să acopere toate costurile. De sâmbăta viitoare (20 august), biletul va costa 50 de lei şi este ALL INCLUSIVE. În preţ, călătorii vor avea inclusă consumaţia. Produsele de panificaţie sunt oferite de Panemar.

„Frumoasă perspectivă! Mulţumim Panemar pentru ospitalitate”, a scris şi Anca pe Facebook.

De-a lungul traseului, zeci de persoane au făcut cu mâna călătorilor din autobuzul etajat, surprinşi plăcut de această iniţiativă dacă e să judecăm după zâmbetele de pe feţele lor. Pe parcurs au existat mai multe cazuri de persoane care au dorit să se alăture, inclusiv o familie de străini care şi-au dorit să vadă centrul istoric de la înălţimea unui autocar cu etaj.

„A fost nevoie de acest tur inaugural pentru a vedea care este răspunsul clujenilor la această iniţiativă. Iar acest răspuns a fost puternic şi ne-a dat de înţeles că am făcut un lucru bun. Vom face tururi în fiecare weekend de acum înainte cât este vreme bună, poate şi după aceea, în funcţie de cererea pe care o vom avea. Pentru fiecare tur vom gândi un traseu diferit”, a spus Dan, organizatorul Cluj City Tour.

Astfel de autobuze deschise circulă tot timpul anului în numeroase oraşe din lume, în special acolo unde există un important potenţial turistic. Prin acest nou serviciu pe care îl oferă, Clujul face un pas spre a se alătura metropolelor lumii. Pe viitor, organizatorii au anunţat că vor invita şi personalităţi ale oraşului, care să le ţină companie pasagerilor în cele două ore de plimbare cu autobuzul decapotabil.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *