logo
Search
Generic filters
Exact matches only

UBB Cluj a anunțat numărul locurilor disponibile pentru anul universitar 2016-2017

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a făcut public numărul locurilor bugetate și la taxă, disponibile pentru anul universitar 2016-2017, la nivel de licență și de masterat. În total, cea mai mare universitate din Transilvania va scoate la concurs 16.615 locuri.

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2016-2017, un număr de 4.915  locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxă și peste 2.700 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Din aceste locuri bugetate 60 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă.

La nivel master vor fi scoase la concurs 3.500 de locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxă și aproximativ 1.000 de locuri pentru învățământ cu frecvență redusă. Din aceste locuri bugetate 24 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă.

Cinci specializări noi

Pentru anul universitar 2016-2017, UBB Cluj propune și cinci specializări, dintre care patru la nivel licență și unul la nivel de masterat.

Astfel, la nivel de licență au fost scoase specializările: Facultatea de Matematică şi Informatică – Specializarea Matematică informatică în limba engleză, Facultatea de Biologie şi Geologie – Specializarea Biologie ambientală  în limba română, Facultatea de Ştiinţe Economice și Gestiunea Afacerilor – Specializarea Economie și afaceri internaționale în limba engleză; Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative și ale Comunicării – Specializarea Media digitală în limba română. De asemenea, UBB propune un program nou de master – Master of Public Health, cu predare în limba engleză.

Probe scrise și orale pentru admitere

Perioada de admitere este 12-31 iulie 2016. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB.

Pentru admiterea în anul universitar 2016-2017 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile din cadrul UBB vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită.

Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2016-2017 sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *