logo
Generic filters
Exact matches only

Un start-up din Cluj vrea să lanseze o husă care încarcă telefonul mobil

Problemele cauzate de descărcarea telefonului mobil în cele mai neașteptate momente ar putea deveni de acum înainte o amintire, după ce, un start-up din Cluj-Napoca a început să lucreze la o husă care încarcă smartphone-ul folosind energia din ambient.

Ideea realizării unei astfel de carcase vine de la Cluj-Napoca, unde tânărul antreprenor Răzvan Marcuș pregătește o husă inteligentă care transformă în energie tot ceea ce găsește în ambient: de la lumină, la temperatură, mișcare, semnal GSM sau chiar semnal Wi-Fi.

Telefoan independent de priză și încărcător

După patru ani de muncă intensă la dezvoltarea acestei idei, husa realizată de start-up-ul Explore Green Energy, firma condusă de Răzvan Marcuș, prinde viață sub forma carcasei ArKase care, pe lângă faptul că protejează telefonul de șocuri, conține și tehnologia necesară pentru a transforma și înmagazina energia din mediul înconjurător în care se află telefonul.

Principalul avantaj al acestei carcase este acela că, prin intermediul ei telefoanele devin independente de prize și încărcătoare. Acesta funcționează cu ajutorul unui microgenerator, montat în husă, ce conține câteva module care pot transforma energia înconjurătoare în energie electrică.

Am pornit de la ideea ceasurilor automate. Am încercat să folosesc magneți pentru a obține energie electrică, dar apoi am renunțat și la varianta aceasta, pentru că mi-am dat seama că nu aveam tehnologia necesară pentru a găuri magneți. Și așa am ajuns să folosesc undele de semnal. În forma aceasta, bateria se încarcă folosind mișcarea telefonului, semnalul GSM, semnalul WiFi, lumina și temperatura din mediul ambiental. Vom mai lucra pentru a putea obține energie și din sunetul ambiental și practic din orice sursă posibilă”, a declarat antreprenorul clujean, potrivit Transilvania Reporter. „Practic, autonomia telefonului mobil devine de 100%”, a mai adăugat Răzvan Marcuș.

Husa, în faza de prototip

Potrivit antreprenorului clujean, deja au fost realizate câteva prototipuri ale husei și acum se lucrează la partea de finisaje și design. Produsul ar putea fi disponibil pe piață începând din toamna acestui an.

Prototipurile există din aprilie, dar continuăm să aducem chestii noi. Acum suntem în stadiul în care ne ocupăm de finisaje. Vor exista modele pentru anumite tipuri de telefon, dar și modele compatibile cu orice telefon, pentru a nu fi necesar să scoatem câte o serie nouă pentru fiecare telefon”, mai spune Răzvan Marcuș.

Husa ArKase a fost desemnat câștigător în cadrul Transilvania Demo Day, un eveniment dedicat start-up-urilor și comunității de inovatori din Cluj-Napoca, care a avut loc în luna decembrie 2015.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *