logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Unde poți învăța să dansezi în Cluj-Napoca?

Dansul este o pasiune fără limite de vârstă, acest hobby fiind practicat atât în rândul copiilor, cât și în rândul tinerilor și adulților. Această formă de relaxare este preferată de majoritatea atât pentru că le oferă posibilitatea de a învăța ceva nou și util, cât și pentru că îi ajută să se mențină în formă.

În Cluj-Napoca există numeroase școli de dans unde se pot învăța diferite stiluri de dansuri, de la cele clasice, la dansuri latino, dansuri moderne, dansuri de stradă sau chiar balet. În cele ce urmează vă vom prezenta câteva astfel de școli, care se deosebesc unele de altele prin specificul stilurilor de dansuri pe care le predau.

Sonrisa Dance Center

Sonrisa Dance Center este una dintre cele mai noi școli de dans din Cluj-Napoca. Aceasta a fost înființată pe data de 1 octombrie 2014 de cuplul de dansatori și instructori Adrian și Tatiana Tîrt, alături de coregrafa și dansatoarea Judit Borzasi, participanți și câștigători în cadrul a numeroase competiții naționale și internaționale de dans.

Școala de dans se adresează clujenilor de toate vârstele, de la copii de grădiniță, până la adulți și seniori, care doresc să învețe stiluri de dans precum: Salsa, Merengue, Bachata, Kizomba, Afro-House, Pachanga, Rueda de Casino, Cha cha cha, Bogaloo, Man & Lady Styling, Samba Carnaval, Reggaeton, Dans de Societate, Folclor.

Ceea ce diferențiază Sonrisa Dance Center de restul școlilor de dans este implicare acesteia în comunitate. Dansatorii școli, depășesc granițele acesteia, organizând cursuri de dans în școli și grădinițe, unde instructorii crează o atmosferă plăcută și relaxantă și îi învăța pe cei mici să danseze prin intermediul unor jocuri interactive.

Pe lângă activitățile desfășurate în școli, membrii Sonrisa participă și la diverse evenimente private unde întrețin atmosfera prin show-uri de dans și animație, în care sunt implicați și participanții la eveniment. Nici miri  nu sunt neglijați, pentru aceștia instructorii și coregrafii centrului de dans pregătind coregrafii originale, care să se potrivească fiecărei perechi.

Adresa: B-dul Eroilor Nr. 21 Et. 1 (deasupra restaurantului La Piazzetta).

Site: http://www.sonrisadancecenter.ro

Clubul sportiv Napoca Dance

Clubul sportiv Napoca Dance este o altă școală de dans din Cluj-Napoca. Aceasta oferă lecții de dans pentru stiluri cunoscute precum: dansuri clasice (vals englezesc, vals vienez, tango, tango argentinian, quick-step, slow fox) și stiluri latino (cha-cha, rumba, samba, jive, passo-doble), cât și pentru stiluri mai puțin cunoscute cum West Coast Swing sau Kizomba.

Pe lângă orele de dans propriu-zise, clubul organizează și ore de stretching, ideale pentru menținerea elasticității articulațiilor și tonifierii musculaturii.

Un element specific clubului sportiv Napoca Dance este acela că pune accent pe evoluția și dezvoltarea individuală a cursanților săi, care beneficiază de un instructor personal în funcție de stilul de dans abordat. De asemenea, politica clubului susține alternarea instructorilor în cadrul unui modul de curs pentru a putea fi observate și scoase mai ușor în evidență calitățile fiecărui cursant.

Adresa: Piața Lucian Blaga nr.1-3 (Casa de Cultura a Studenților) sau str. Dacia nr.2 (Salsa Caliente Dance Studio).

Site: http://napocadance.ro

Școala de dans One Soul

Școala de dans One Soul este singura școală din Cluj-Napoca dedicată exclusiv dansurilor de stradă (Street dance). Aceasta a fost înființată în anul 2010 de către Tudor Rus și Ionuț Mânzat – foști dansatori de balet și Street dance – pentru a veni ca o alternativă la majoritatea școlilor de dans din oraș care abordează în general stilurile de dans clasice și latino.

Printre stilurile de dans abordate de școala One Soul se numără: Hip Hop, Popping, Locking, House, Dancehall și Krump. Pe lângă dansurile și coregrafiile predate de instructorii școlii, aici cursanții învață și despre istoria din spatele acestor dansuri și despre contextele care au dus la apariția lor și pot participa la workshop-uri, precum și la diverse evenimente de promovare a Street dance-ului.

Adresa: Strada Câmpului, Nr. 2.

Site: http://www.onesoul.ro

 T-Dance

La Transilvania Dance Center (T-Dance) cursanții pot învăța cele mai în vogă stiluri de dans ale momentului, bazate pe coregrafii originale. Cei cărora le place mișcarea, pot lua lecții de dans combinate cu aerobic, printre stilurile predate de această școală de dans numărându-se zumba braziliană și latino & dance aerobic. De asemenea, cursanții se pot înscrie și la numeroase workshop-uri și teambuilding-uri prin dans, care să îi ajute să deprindă mai bine abilitățile de dans, dar și să învățe și să se distreze și să se relaxeze prin dans.

La T-Dance Center se pot învăța urmăritoarele stiluri de dans: vogue, new style, l.a. style, street jazz, pop dance, reggaeton, burlesque, african style, dance hall, hip hop, house, streetdance, old school, locking, breakdance, dans contemporan, latino, retro, salsa, tango argentinian, vals, balet și dans modern pentru copii.

Adresa: Str. Regele Ferdinand nr. 22-26 (Magazinul Central, etajul 3).

Site: http://www.tdance.ro

Dance Studio

Baletul este unul dintre cele mai grațioase, dar și cele mai grele stiluri de dans. În Cluj-Napoca există câteva școli de dans care oferă astfel de cursuri, una dintre acestea fiind Dance Studio. Aici, clujenii pot învăța încă de la cele mai fragede vârste arta baletului. În cadrul cursurilor predate aici, copii învăță care este ținuta corporală corectă, cerută de acest dans, cum să își creeze un ritm de dans, dar și cum să își dezvolte creativitatea și grația, prin intermediul mișcărilor specifice baletului. Cursurile se adresează și adulților, care pot învăța elementele de bază ale baletului clasic.

Pe lângă lecțiile de balet, Dance Studio oferă și lecții pentru dansul mirilor, a căror coregrafii pot fi personalizate pentru a li se potrivi cât mai bine mirilor.

Adresa: Str. Nicolae Pascaly, nr. 7 (în clădirea Interservisan).

Site: http://www.dance-studio.ro

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *