logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Unde putem călători cu avionul din Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este cel mai mare oraș din Transilvania și unul dintre cele mai importante centre economice, administrative, educative sau culturale din Ardeal. Aici ajung anual mii de tineri, în special studenți români sau străini, dar și mii de turiști.

Numărul mare de turiști, dar și de diplomați, academicieni și oameni de afaceri veniți la Cluj din toate colțurile lunii este favorizat și de faptul că în orașul de pe Someș se află și Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Conform site-ului Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, în prezent, pe acesta operează șase companii aeriene. Este vorba despre Tarom, compania națională de transport aerian, Wizzair, Lufthansa, Vueling, Air Est (Cargo) și Silver Air (Cargo).

Curse interne cu avionul, din Cluj-Napoca

Datorită faptului că orașul Cluj-Napoca se află pe locul al doilea în țară, după București, în ceea ce privește economia și educația, aeroportul clujean efectuează și curse interne, pentru a facilita schimburile economice, diplomatice și educative dintre instituțiile din țară.

Astfel, de pe aeroportul din Cluj-Napoca se poate ajunge rapid în București, pe Aeroportul Otopeni, prin intermediul zborurilor interne efectuate de compania națională de transport aerian Tarom. O călătorie cu avionul între Cluj-Napoca și București durează aproximativ 45 – 60 de minute, iar de pe aeroportul clujean pleacă în timpul săptămânii aproximativ șase zboruri, iar în weekenduri numărul lor este redus la jumătate, adică aproximativ 3 zboruri.

Rezervările pentru aceste zboruri se fac online, iar biletele se pot cumpăra atât online, cât și de la agențiile de ticketing ale Tarom.

De asemenea, este bine se știut că Tarom efectuează de la Cluj-Napoca spre București – și invers – atât transport de pasageri, cât și transport cargo (de marfă sau animale).

Curse externe cu avionul, din Cluj-Napoca

Dacă doriți să ajungeți rapid și confortabil în alte țări puteți lua avionul din Cluj-Napoca.

Din Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj pleacă zboruri externe spre 14 țări și 26 aeroporturi printre care se numără: Austria (Viena), Belgia (Bruxelles Charleroi), Dubai (Dubai), Elveția (Basel Mulhouse Freiburg și Geneva), Franța (Beauvais), Germania (Dormund, Köln, Nürnmberg și Munchen), Israel (Tel Aviv), Italia (Bari, Treviso, Roma Ciampino, Bologna și Bergamo), Marea Britanie (Luton), Olanda (Eindhoven), Polonia (Varșovia), Spania (Palma de Mallorca, Zaragoza, Valencia, Madrid și Barcelona), Suedia (Malmö) și Ungaria (Budapesta).

Cursele de pasageri spre aceste destinații sunt efectuate de companiile Wizzair, Lufthansa, Vueling și Tarom.

Pe lângă cursele destinate pasagerilor, de pe aeroportul clujean pleacă și curse cargo, destinate transportului de animale și mărfuri. Companiile aeriene care oferă doar servicii cargo, din Cluj-Napoca, sunt Air Est și Silver Air.

La fel ca și în cazul curselor interne, și pentru cursele externe rezervările pentru zboruri se fac online, iar biletele se pot cumpăra atât online, cât și de la agențiile de ticketing Menzies Aviation (România), Wens Tour, Christian Tour și Clasic Voyages, cu care colaborează aeroportul clujean.

Zboruri charter din Cluj-Napoca

Pe lângă zborurile regulate, interne sau externe, de pe aeroportul clujean sunt operate și zboruri charter, specifice destinaților de vacanțe. Acestea sunt sezoniere și zboară, de obicei, în perioada iunie – octombrie.

Astfel, de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj puteți ajunge în stațiunea Antalya din Turcia și în insulele Zakynthos, Corfu, Rhodos, Skiathos și Creta (Heraklion și Chania) din Grecia.

Printre companiile care efectuează curse de tip charter de pe aeroportul clujean se numără: Tarom, Air Bucharest, Pegasus, Corendon Airlines, Aegean Airlines, Nesma Airlines, Blue Air și Freebird Airlines.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *