logo
Search
Generic filters
Exact matches only

3 caracteristici pe care trebuie să le iei în calcul la achiziționarea unui cărucior

carucioare copii
Nuna

Dacă înainte de a fi părinte nu acordai importantă cărucioarelor pe care le întâlneai atunci când te plimbai prin oraș, de îndată ce știi că familia voastră urmează să se mărească, situația se schimbă brusc.

Atenția ta este inevitabil atrasă de toate acele obiecte pentru bebeluș care până atunci parcă nici nu existau, dar pe care le observi acum cu atât de multă ușurință. Bineînțeles, cărucioarele sunt cele mai des întâlnite articole pentru bebeluși pentru că ele acompaniază  bebelușul atunci când iese din casă, și, bineînțeles, nu există părinte care să nu ia în calcul achiziția unui cărucior.

Deși par relativ asemănătoare ca și caracteristici, cărucioarele pentru copii pot fi totuși destul de diferite din punct de vedere al funcționalităților. Experiența de părinte își spune cuvântul atunci când vine vorba de elementele care ar trebuie să se regăsească la un cărucior și acestea pot să difere de la individ la individ în funcție de stilul de viață.

carucior copii

Când ești însă un viitor părinte, lucrurile sunt un pic mai neclare. Poate ai o vagă idee despre ce așteptări ai de la un cărucior sau ai anumite fixații legate de câteva caracteristici ale viitorului „vehicol” al familiei.

Oricare ar fi situația, înainte să te decizi asupra unui model de cărucior, ia în calcul următoarele caracteristici.

Dimensiunea căruciorului

Oricât de mult ți-ar place designul, culoarea sau orice altă caracteristică a unui cărucior, acesta poate fi o opțiune pentru ține doar dacă încape în lift, respectiv dacă intră în portbagajul mașinii atunci când este pliat.

Așadar, dacă știi că blocul unde locuiești este prevăzut cu lift, și acesta nu pare a fi unul încăpător, înainte de a merge la shopping după cărucior, înarmează-te cu o ruletă și măsoară dimensiunile liftului. Aceeași ruletă ar trebuie să fie prezență și pe parcursul întregii sesiuni de shopping. Cu ajutorul ruletei, orice potențial cărucior trebuie măsurat cu atenție și abia apoi trecut în lista favoritelor.

Când vine vorba de dimensiunea pliată a căruciorului, această nu ar trebui să ridice foarte multe probleme decât dacă mașina ta este extrem de mică. În general, întâmplini probleme în cazul mașinilor prevăzute cu două uși. În aceste cazuri, un cărucior cu landou, cadru solid și roți gonflabile nu ar fi cea mai bună alegere.

Greutatea căruciorului

Manevre precum ridicarea căruciorului până în portbagaj sau coborârea căruciorului în fața blocului nu trebuie să presupună un efort extraordinar. Dacă simți că un anume model de cărucior poate să-ți ridice probleme la acest capitol, ar trebui să îl ștergi de pe listă. Un cărucior are menirea să îți ușureze viață și nicidecum să o îngreuneze.

Tipul roților de la cărucior

Roțile unui cărucior pentru copii pot fi pline, cauciucate sau pot fi gonflabile, cu cameră în interior, asemenea roților de la bicicletă. Acestea din urmă sunt mai voluminoase și au ca avantaj amortizarea mai bună a terenului denivelat. Acestea sunt însă mai predispuse de a face pană, iar drumul la vulcanizare devine inevitabil.

Cu toate acestea, cea mai importantă caracteristică nu este legată de materialul din care sunt confecționate roțile căruciorului, ci mai degrabă funcționalitățile lor. Mai exact, este esențial de cunoscut dacă acestea sunt sau nu pivotante.

Un cărucior cu roți pivotante permite roților din față să se învârtă cu ușurință, în timp ce un cărucior cu roți nepivotante este manevrat un pic mai dificil, direcția acestuia urmând să fie impusă ceva mai greu din mâner.

Din fericire însă, există foarte multe variante de unde poți alege. Recomandat este ca înainte să îți faci o listă mai restrânsă de preferințe și să te documentezi cu privire la caracteristicile esențiale.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.