Diversificarea bebelușului este una dintre cele mai importante perioade în dezvoltarea acestuia. Din acest motiv, este firesc ca fiecare mămică să vrea să îi ofere tot ce e mai bun astfel încât să treacă împreună cu brio peste perioada plină de provocări.
Dacă pentru bebeluș este străină mâncarea solidă, pentru mămica începătoare pot fi de asemenea străine multe lucruri, de la rețete pe gustul bebelușului până la ustensilele pentru hrănire.
Scaunul de masă pentru bebeluș este unul dintre articolele la care ar trebui să fie atentă orice mamă care se apropie de etapa diversificării. Asta pentru că el va fi alături la fiecare masă din zi. Și dacă hrănirea bebelușului poate fi uneori o provocare, scaunul de masă pentru bebe nu mai trebuie să va dea bătăi de cap suplimentare. Acesta trebuie să fie în conformitate cu nevoile voastre și ca urmare, e bine să luați în calcul faptul că pe piață există mai multe tipuri de scaun de masă pentru copii.
Scaun de masă pliabil
Acest tip de scaun de masă pentru bebeluș este cel mai apreciat de către părinți. Faptul că este pliabil reprezintă un mare plus, în special în cazul în care locuiești la bloc unde marea majoritate a bucătăriilor nu sunt extrem de spațioase. Pe lângă această caracteristică comună, acest tip de scaune mai sunt prevăzute de foarte multe ori cu spătar rabatabil și măsuță detașabilă. O caracteristică de asemenea foarte apreciată pe care o regăsim la multe scaune pliabile, este posibilitatea de reglare a înălțimii scaunului. Astfel, te poți asigura că bebelușul este la înălțimea potrivită în funcție de scaunul părintelui sau masă din bucătărie. Pentru că da, bebe va crește și cu timpul măsuța de la scaun va fi înlăturată și cel mic va servi masa direct de la masă adulților. Normal, va fi așezat în scăunelul lui și asigurat în centurile scaunului care sunt nelipsite.
Scaun de masă tip booster
Dacă vrei să ocupi cât mai puțin spațiu în bucătărie cu scaunul de masă al bebelușului, atunci categoric un scaun de masă tip înălțător este alegerea ideală pentru ține. De ce? Pentru că vine așezat peste un scaun deja existent și are rolul de a asigura și a înălța bebelușul. În funcție de model, dacă este de plastic sau din material textil, el poate fi prevăzut cu tăviță proprie detașabilă sau nu. Regula este ca boosterele de plastic să fie dotate cu tăviță proprie detașabilă, iar cele din textil să nu fie prevăzut cu un astfel de accesoriu. Acest lucru se datorează faptului că boosterele din material textil, sunt gândit în special pentru a fi folosite în concediu.
Scaun de masă pentru copii transformabil
Recent apărut pe piață, acest tip de scaun de masă pentru bebeluși, are scopul de a îngloba două produse în unul. În prima etapă este folosit ca și scăunel pentru servit masă, iar în a 2-a etapă, după ce bebelușul a împlinit 2-3 ani și poate sta pe un scaun normal, acest scăunel se transformă într-o măsuță și scăunel de podea. Astfel, dacă optezi pentru un astfel de scăunel transformabil în prima etapă clar va fi mai mare înghesuială prin bucătărie pentru că ocupă ceva mai mult spațiu decât un scăunel pliabil. Per total vei face economie întrucât vei putea folosi același produs o perioadă mult mai lungă de timp fără să fie nevoie să achiziționezi măsuță și scaun separat.