Search
Generic filters
Exact matches only

5 Sfaturi pentru orice mămică

Să fii mămică este un sentiment extraordinar, doar că nimeni nu îți spune cum să fii mămică. A avea un copil de multe ori ne pune în situații nemaiîntâlnite și ne încearcă creativitatea pentru a rezolva probleme într-un mod în care și noi, și copilul nostru să avem de învățat. Pentru a nu pierde situația de sub control și pentru a-ți ușura noul stil de viață, îți oferim câteva sfaturi pentru mămici, de fapt, pentru orice mămică.

  1. Oferă independență

Copilul tău trebuie să învețe să fie independent. Cu cât îi lași mai multă libertate, cu atât va reuși să își construiască o personalitate așa cum dorește el fără să fie limitat și să își dezvolte stima de sine. Cu siguranță nu trebuie să îl lași să facă tot ce îi trece prin minte, dar nu îi impune multe limitări. Responsabilizarea lui se face prin faptul că îi acorzi încredere să facă acțiuni simple la început precum adunatul jucăriilor, după care să crești nivelul de dificultate.

  1. Joacă-te cu copilul tău

Chiar dacă am crescut, câteodată ne dorim și noi să ne mai jucăm. Iar dacă o facem împreună cu copilul nostru, cu atât mai bine. Faptul că alegeți jocuri pe echipe îl va învăța cum să fie un coechipier pe cinste în viață, iar jocurile în care concurați unul împotriva celuilalt îl va ajuta să își dezvolte competitivitatea. Nu uita însă să adaptați nivelul de dificultate în funcție de vârsta lui, iar dacă îl mai lași să câștige din când în când cu siguranță îi va crește încrederea în sine.

  1. Plănuiește timp pentru voi

Activitățile în familie ajută copilul să creeze o legătură cu voi și să înțeleagă importanța timpului petrecut împreună. Puteți alege activități repetitive precum cititul și plimbările sau să încercați ceva nou precum clasele de gătit dacă copilul tău e mai mare. Dacă vrei o surpriză, poți să îi oferi libertatea să aleagă o activitatea pe care nu ați mai făcut-o niciodată.

  1. Învață-l ce înseamnă onestitatea

Tuturor ne mai scapă câte o minciună, mai ales proaspetelor mămici care nu știu cum să răspundă la zecile de curiozități ale celor mici. Dar nu face din asta o rutină. Spune adevărul ori de câte ori îți permite situația, până la urmă nu ai vrea să crească copilul tău cu impresia că poate minții în orice situație și că acest lucru este ceva normal.

  1. Respectă sfaturile celorlalți

Toți cei din jurul tău vor veni cu sfaturi de cum să îți crești copilul sau cum să te comporți cu el. Ca să nu creezi tensiune în relația voastră, sfatul nostru este să respect opiniile și părerile diferite ale celor din jur, dar să faci cum simți tu că ar fi mai bine pentru voi. Până la urmă, nu există o regulă generală de parenting, ceea ce îți lasă loc să îți dezvolți propriul stil.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *