logo
Generic filters
Exact matches only

Cele mai potrivite jucării pentru un nou născut

bebelus-cu-jucarii

Tocmai ai aflat că o cunoștință de-a ta a născut. Acum trebuie să mergi în vizită și, cum nu poți merge fără un cadou, te gândești ce ai putea cumpăra, care să-i fie util micuțului. Adevărul e că sunt șanse mari să nu aibă nevoie de nimic pentru că, pe parcursul sarcinii, a primit deja diverse hăinuțe, ustensile și aparate, iar esențialele precum pătuțul și scaunul de mașină sunt deja cumpărate. Atunci, încerci să te limitezi la jucării. Și totuși? Ce jucării sunt potrivite pentru un nou născut? Iată câteva sugestii:

Jucării de pluș

bebelus-cu-ursulet-de-plus_6919708

Sursa foto: © Greenland

Cel mai clasic cadou pe care i-l poți face e o jucărie de pluș. Alegerea unei astfel de jucării trebuie să fie una gândită bine, însă. Asta pentru că acea jucărie are potențialul să devină jucăria preferată a micuțului. Noi îți recomandăm un animăluț moale, din material, precum un puiuț mai diferit sau un ursuleț care să fie suficient de moi să poată fi puse în pătuț alături de bebeluș. Tot pentru somnic, poți opta pentru o păturică cu un animăluț de pluș încorporat. Un ursuleț sau un puiuț sunt, din nou, companionul perfect pentru bebeluș.

Jucării de atașat la pătuț

jucarie-pentru-patut_66613190

Sursa foto: ©  Nataliaderiabina

Dacă tot am menționat de pătuțul celui mic, poți opta pentru un cadou format dintr-o jucărie care se atașează de pătuț. În această categorie intră animalele plușate și spiralate, care se înfășoară printre barele de protecție ale pătuțului, dar și acele carusele muzicale care ajută copiii să adoarmă sau care le captează atenția și îi face să devină curioși. Dacă optezi pentru a doua variantă, îți recomandăm un carusel muzical, care poate să și proiecteze imagini (sau umbre) pe perete, care să capteze interesul bebelușului. O altă variantă de carusel este cel care se poate atașa cu o ventuză, de geam.

Jucării pentru mașină

bebelus-in-masina_21551228

Sursa foto: © Anduca

Cursele cu mașina pot fi destul de grele cu un nou născut. Aceștia devin agitați extrem de ușor, astfel că este necesar să găsești metode de a le distrage atenția de la drum. Dacă știi că părinții urmează să călătorească cu nou născutul sau pur și simplu folosesc mașina deseori, poți opta pentru o jucărie de atașat în mașină. Aceasta îi va capta atenția micuțului și îi va stârni interesul.

Alte jucării

bebelus-pe-burtica_18086946

Sursa foto: © Teraberb

Nu în ultimul rând, poți opta pentru alte tipuri de jucării, care să-l ajute pe micuț să își dezvolte simțurile și curiozitatea. Spre exemplu, poți opta pentru o păturică pentru bebeluși, cu arcade, care să fie folosită pentru „timpul de stat pe buritcă”. Aceasta poate fi varianta cu jucării moi sau varianta mai interesantă, cu pian, pe care bebelușul îl poate lovi cu picioarele.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *