Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să amenajezi camera bebelușului

Ziua cea mare se apropie cu pași repezi și tu mai ai încă multe lucruri de pus la punct? Amenajarea camerei nou-născutului nu trebuie sa îți dea bătăi de cap. Ținând cont de câteva aspecte, vei reuși să transformi totul într-o experiență plăcută.

Culoarea pereților din camera bebelușului

Chiar dacă te-ai hotărât să transformi biroul soțului în camera copilului sau ai păstrat o cameră special pentru acest eveniment, primul pas ar trebui sa fie alegerea paletei de culori pentru cameră. Ia în considerare nuanțe pastel, ferindu-te de culorile puternice. Culorile puternice nu ar trebui sa fie o opțiune decât daca vrei să dai o pată de culoare camerei, pictând un singur perete într-o astfel de nuanță. Pentru a avea o atmosferă caldă, prielnică somnului, culorile pastel sunt însă o idee excelentă. Deși, poate medicul te-a informat că vei avea băiețel sau fetiță, ar fi ideal să alegi pentru perete culori neutre. Te poți folosi de culoarea mobilei sau de elementele de decor pentru a-i conferi o notă în conformitate cu sexul bebelușului. Astfel, daca mai vine un frățior sau o surioară, vei avea posibilitatea să te adaptezi mai ușor.

Ia aminte că această etapă este necesar să fie realizată timpuriu, pentru a fi siguri că orice miros de vopsea este eliminat. Așadar, imediat după ce afli de la medic dacă vei avea băiețel sau fetiță, poți să pornești în aventura „amenajarea camerei bebelușului”.

Mobila și decorațiunile din cameră

În ceea ce privește mobila, există câteva elemente cheie pe care orice cameră în care va sosi un bebeluș trebuie să le aibă.

Pătuțul este cel mai important loc  unde nou-născutul își va petrece cel mai mult timp, iar acesta are nevoie de o saltea și lenjerii potrivite, de calitate. Poziționarea patului ține de preferința fiecăruia însă trebuie să ții cont de următoarele aspecte: trebuie să îți ofere acces facil la bebeluș și să nu conțină prin preajmă obiecte ce ar putea prezenta un pericol. Chiar dacă în primele luni așezarea pătuțului lângă perdeaua de la geam nu pare să fie o problemă, odată ce bebelușul crește și se poate ridica în picioare, aceasta poate deveni o „jucărie” periculoasă. Cel mai bine ar fi să așezi pătuțul de la început într-o poziție favorabilă.

mobila camera bebe 2

Masa de înfășat a devenit un must-have în camera bebelușului datorită faptului că ușurează mult viața mămicii care poate avea acces facil la tot ce are nevoie. Tocmai din acest motiv ia  în considerare achiziția unei măsuțe de înfășat care dispune de spații de depozitare generoase. Acestea, vei vedea că sunt la fel de necesare precum pătuțul, deoarece nici nu vei apuca să clipești, iar bebelușul tău va fi înconjurat de cadouri, hăinuțe, o grămadă de scutece și accesorii.

Obiectele de decor colorate vor înviora camera și vor dezvolta creativitatea și simțurile copilului. Nu uita însă să ții cont atunci când alegi mobila de faptul că cel mic va crește, iar camera va avea nevoie de schimbări.

Asigura-te ca ai o camera ce oferă atât confort cât și siguranță

Acum că strictul necesar privind mobilierul a fost ales, este timpul să te gândești la securitatea camerei. Chiar dacă la început nu vei întâmpina probleme de acest gen, trebuie anticipat momentul când bebelușul va face primii pași încă de când îi amenajăm camera. Este necesar să investești în protecții pentru prize, colțuri de mobilă, pentru tocul de la ușă și orice mai observi a fi un pericol.

Lumina din încăpere este un alt factor extrem de important pentru bebeluș. După lumină, bebelușul se poate orienta când să doarmă și o lumină difuză îi va induce o stare de liniște oricând. Asigură-te așadar că lumina din cameră este una potrivită. Ideal ar fi ca intensitatea acesteia să poată fi reglată sau daca nu, cel puțin să existe în cameră o veioză. Pe timpul zilei jaluzele care să obtureze lumina asigurând un somn liniștit micuțului, ar trebuie să fie obligatorii.

Dacă ți cont de aceste aspecte vei reuși să concepi camera bebelușului în scurt timp fără griji și probleme, mai ales că instinctul matern ce se dezvoltă în tine te va ajuta să îți dai seama ce va fi mai bine pentru voi! Începe planul camerei și vezi cum totul prinde contur înainte de sosirea celui mic!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *