logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce sunt benefice cântecele de leagăn pentru copilul tău

mama-si-copil-cantand_54710553

Cântecele de leagăn au o întrebuințare mai amplă decât simplul fapt că ajută copiii să adoarmă. În cele ce urmează îți oferim trei motive pentru care e bine să folosești cântece de leagăn pentru copilul tău, îți dezvăluim ce beneficii aduc acestea dezvoltării micuțului și îți oferim și câteva exemple de astfel de cântece.

  1. Pregătesc copilul pentru scris și citit

Poate că nu e evident, însă rimele și repetiția sunetelor din cântecele de leagăn ajută la pregătirea minții copilului pentru a dobândi aptitudinea de a scrie și citi. Atunci când îi cânți versuri copilului tău, pui accentual pe ceea ce se repetă. Astfel, micuțul tău învață cuvinte noi, dar mai mult decât atât, el învață să pună cuvintele în categorii, în funcție de sunetele pe care le aude. În plus, el poate dobândi și abilitatea de a despărți în silabe mult mai ușor cu ajutorul cântecelor.

  1. Ajută la învățarea unei limbi

Atunci când ascultă (sau cântă) cântece de leagăn, el începe să acumuleze cuvinte noi. Dacă, de exemplu, învață la grădiniță diverse cântece în engleză pentru copii, el poate reține mult mai ușor cuvintele, ajutându-l să le pronunțe mai bine. În plus, chiar dacă nu știe imediat ce înseamnă fiecare cuvânt, la momentul potrivit, el va putea face asocierea dintre cuvântul în engleză (pe care deja îl știa, chiar dacă nu conștient) și traducerea acestuia în română (pe care de asemenea o înțelege).

  1. Ajută la integrarea socială a copilului

Cântecele pentru copii pot crea o oportunitate perfectă pentru ca cei mici să interacționeze și să lege prietenii. Pe de altă parte, acestea pot ajuta și la dezvoltarea comportamentală a copilului în societate. În primă fază, micuțul tău le poate repeta altor mămici sau copii, ajutându-l să lege prietenii noi. Apoi, îl pot ajuta să comunice cu alți copii din grupa de grădiniță, făcându-l să se simtă integrat, prin simplul fapt că aceste cântece sunt cântate împreună. Nu în ultimul rând, comportamentul său poate fi influențat de ceea ce aude în versurile acestor cântece, motiv pentru care multe astfel de melodii conțin versuri cu acțiune și mișcare.

  1. Dezvoltă pasiunea pentru citit

Poate cel mai surprinzător lucru pe care trebuie să îl știi despre cântecele de leagăn e că acestea ajută la dezvoltarea pasiunii pentru citit. Diverse studii și cercetări susțin faptul că micuții care sunt expuși la cântece de leagăn și cărora le sunt citite povești pot dezvolta mult mai ușor o pasiune pentru citit. Ei formează o legătură strânsă între povestea pe care o aud în carte/cântec și sentimentul pe care îl induce acea poveste, trezind nevoia de cunoaștere și învățare în copii

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *