Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
pusculita
pusculita

Educație financiară pentru copilul tău

Pentru majoritatea adulților, prima întâlnire cu managementul resurselor financiare apare sub forma unei pușculițe. Știai că orice copil cu vârsta de doar trei anișori poate înțelege teoriile cheltuielilor și cele de economisire? Adițional, obiceiurile lor financiare sunt stabilite la vârsta de 7 ani, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Cambridge. Conform raportului, părinții au cea mai mare influență asupra obiceiurilor de gestionare a banilor copiilor lor. În consecință, predarea responsabilității financiare de către părinți nu ar trebui să se oprească la o simplă pușculiță, aceasta reprezentând prima influență asupra comportamentului financiar al copilului tău. Predarea unor obiceiuri bune i-ar putea ajuta să evite comiterea unor greșeli majore în viitor. Criza economică indică faptul că fiecare părinte ar trebui să pună bazele unor obiceiuri bune financiare în raport cu copiilor, pentru a stabili o bază financiară bine fundamentată. În această situație, următoarele sfaturi ți-ar putea fi de folos, respectiv:

  1. Modelul unui comportament financiar bun

Primul și cel mai important lucru de ținut minte este că orice copil are tendința de a face ceea ce fac părinții sau bunicii. Copiii sunt foarte atenți, motiv pentru care deseori adoptă și se mulează în funcție de ceea ce văd la părinții lor. Prin urmare, aceștia ar trebui să modeleze un comportament financiar bun, prin prezentarea unor obiceiuri financiare pozitive și a unor filozofii benefice, zilnic. Acestea cuprind cumpărăturile pe baza unui buget stabilit, folosirea cupoanelor și a reducerilor pentru a scădea suma finală de plată și alte modalități de gestionare a resurselor financiare.

  1. Economisire pentru viitor

Conceptul de economisire, utilizat pentru a construi o bază financiară de succes este foarte comun. Cu toate acestea, la nivel aplicativ poate fi extrem de dificil de pus în practică, întrucât copiii devin rapid atrași de tot ceea ce văd pe rafturi.

  • Deschide un cont de economii pentru copilul tău, la care să contribuie în fiecare săptămână – la sfârșitul fiecărei luni, arată-le extrasul de cont. Acest lucru îi va motiva să economisească mai mult din banii lor de buzunar, săptămânal.
  1. Implicarea copiilor în cumpărăturile zilnice și în stabilirea bugetului

Copiii pot fi ajutați să deprindă obiceiuri sănătoase în raport cu banii prin implicarea lor în cumpărăturile săptămânale, cele de uz casnic și chiar crearea bugetului lunar. În timpul vizitelor la supermarketuri și hipermarketuri, lasă-ți copilul să se ocupe de lista de cumpărături. În același timp, încurajează-l să aleagă cele mai bune produse în raport calitate-preț, în timp ce discutați despre cheltuieli, economisire, planificare și multe altele.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *