Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

La ce vârstă poate fi așezat copilul în premergător

A fi mama implică, fără îndoială, sentimente și experiențe unice pentru o femeie, mai ales atunci când bebelușul începe să facă primii pași. Ei bine, acest aspect este unul care da bătăi de cap multor mămici, pentru că nu întotdeauna știu când este momentul potrivit pentru premergător. Dacă te regăsești în această situație, atunci hai să aflăm împreună la ce vârstă poate fi așezat copilul în premergător.

Bebelușii și curiozitatea de a explora împrejurimile

Este foarte frumos să fii mama, dar aceasta este cu siguranță o responsabilitate destul de mare, și pe viață. Așadar, dacă decizi să aduci pe lume un copil, trebuie să fii convinsă 100% că ești pregătită pentru această etapă nouă din viață ta. Atunci când se nasc, bebelușii nu pot face prea multe mișcări, dar cu trecerea timpului lucrurile încep să se schimbe, iar cel mic va începe să exploreze împrejurimile.

Acesta este momentul când majoritatea părinților se gândesc să achiziționeze un premergător. Studiile realizate în acest sens au dovedit faptul că dacă sunt folosite mult prea devreme sau mult prea des, acestea pot încetini dezvoltarea normală a copilului. Aceleași studii au arătat că acei copii care au folosit premergătorul un timp îndelungat, au mers de-a bușilea și s-au ridicat în picioare mult mai târziu decât cei care nu l-au folosit. În consecință este esențial că părinții să fie foarte bine informați și să discute în prealabil cu un specialist înainte de a-l pune pe cel mic în premergător.

Care este vârsta optimă pentru folosirea premergătorului

Nu există o anumită vârstă pentru folosirea premergătorului, cazurile fiind diferite în funcție de bebeluș. Sunt unii bebeluși care merg de-a bușilea și chiar și în piciorușe la vârstele de 11-12 luni, în timp ce alții o fac mult mai târziu, chiar și la 1 an și câteva luni. Prin urmare, părinții trebuie să acorde o atenție foarte mare copilului și să ceară părerea unui pediatru înainte de a folosi premergătorul. Mai mult decât atât există și bebeluși care nu sunt deloc atrași de premergător, aceștia fiind mai mult atrași să exploreze împrejurimile singuri, fără nici un fel de ajutor.

 

Există efecte negative ale folosirii premergătorului?

Așa cum am precizat mai devreme în acest articol, există și anumite efecte negative ale folosirii premergătorului, dar numai în cazul în care este folosit mult prea devreme și pe o perioada prea lungă de timp. Efectele sunt destul de serioase și părinții ar trebui să le ia în considerare pentru a proteja dezvoltarea copilului. De exemplu, un studiu care a fost focalizat pe 1.500 de bebeluși a demonstrat faptul că cei care au folosit premergătorul mai des, s-au dezvoltat mult mai lent.

Din calculele realizate în cadrul studiului, a reieșit faptul că fiecare 24 de ore petrecute efectiv în premergător a dus la o întârziere a statului în picioare de aproximativ o săptămâna, și a primilor pași cu aproximativ trei zile. Acest lucru se datorează faptului că bebelușul are libertatea de a se mișca în jur dar fără a-și susține singur greutatea corpului, ceea ce face că mușchii și oasele să nu se întărească pe cale normală. În plus, și sistemul nervos este afectat, acesta fiind privat de informația senzorială care este în strânsă legătură cu învățarea mersului corect.

 

Concluzia este că atunci când bebelușul începe să meargă de-a bușilea, părinții să se informeze corect în privința premergătorului. O discuție cu un specialist ii va ajuta pe aceștia să facă alegerea potrivită pentru cel mic.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *