logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Top 5 categorii de jocuri online gratuite pentru copii

Jocurile online sunt numeroase și de diverse tipuri. Cele mai multe dintre ele se adresează copiilor, dar sunt foarte multe și pentru adulți. Acestea din urmă însă sunt de regulă accesibile contra unei sume de bani.

Dacă sunteți părinți nu cădeți în tentația de a crede că jocurile online (sau cele de pe calculator în general) sunt nimic altceva decât o imensă pierdere de vreme pentru copilul vostru și că îi dăunează sănătății acestuia.

Este adevărat că un consum prea mare duce la dependență și la numeroase dezavantaje, dar trebuie luate în calcul și efectele pozitive ale jocurilor asupra dezvoltării cognitive a copiilor, efecte care sunt, din fericire, destul de numeroase.

Iată așadar care sunt cele 5 categorii de jocuri online gratuite preferate de copii.

1. Jocurile moto

jocuri_online_masini

Sursa: foto

Jocurile cu motoare atrag întotdeauna băieții dornici să se afle încă la vârste timpurii în spatele volanului. Paleta de opțiuni din această categorie este uriașă. Copiii pot conduce mașini mici, motociclete, camioane, tancuri sau trenuri, în funcție de preferințele fiecăruia. Din această categorie cele mai îndrăgite par a fi însă jocurile cu avioane, conform site-ului http://www.xjocuri.com/jocuri-cu-avioane.html

2. Jocurile sportive

jocuri_online_fotbal
Sursa: foto

Fotbalul, handbalul, voleiul, hockey-ul și alte sporturi diverse sunt întotdeauna printre preferințele copiilor în materie de jocuri online. Emoția oferită de competiție funcționează ca un magnet și îi ține pe cei mici lipiți de ecran atât timp cât li se permite.

3. Jocurile cu eroi de film

jocuri_online_spiderman
Sursa: foto

Foarte populare sunt jocurile care au ca personaj principal un erou fantastic de film ce-și etalează superputerile în joc. Amintim aici de Iron Man, Spiderman, Batman, Superman, Lanterna Verde și mulți alții.

4. Jocurile cu personaje din desene animate

jocuri_online_tom_si_jerry
Sursa: foto

Înainte de a se uita la filme, copiii se uită la desene, motiv pentru care personajele lor îndrăgite au trecut și în zona de gaming, unde sunt foarte îndrăgite de copii. Tarzan, Tom și Jerry, Sponge-Bob, Ștrumfii, Talking Tom și multe alte personaje se află în topul preferințelor.

5. Jocurile intelectuale

jocuri_online_sah
Sursa: foto

Această denumire generală înglobează acele jocuri care îi provoacă pe copii din punct de vedere intelectual și care ajută la dezvoltarea inteligenței lor. Amintim spre exemplu de Tetris, de puzzle-uri, de Spânzurătoarea, de table, șah etc.

Care sunt jocurile tale preferate?

 

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

  1. Desi sunt parinte, sustin cu vehementa faptul ca este foarte important sa organizam pentru cei mici un program de joaca la calculator, mai ales ca exista o gama extrem de variata din care putem selecta aplicatiile online educative. Sunt foarte interesante optiunile prezentate, insa trebuie sa recunosc faptul ca fetita mea este pasionata exclusiv de jocurile cu personaje din lumea animata, sau cele care pun in evidenta viata celebrei papusi Barbie. E destul de devreme sa o orientez spre cele de strategie, insa am timp pana atunci sa selectionez cele mai reprezentative variante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *