logo
Search
Generic filters
Exact matches only

10 motive să vizitați Brăila, orașul de pe malul Dunării

Brăila, reședința județului cu același nume, nu este un oraș dezvoltat, care să atragă turiștii ca un magnet. Dacă sunteți obișnuit cu tumultul marilor orașe, care au clădiri istorice renovate, piețe mari și străzi largi potrivite pentru plimbări, când veți ajunge în Brăila nu veți găsi așa ceva. Trecând peste acest aspect, dacă știți unde să mergeți veți descoperi locuri și clădiri care au puterea de a da farmec unui oraș încărcat de istorie. Iată câteva motive suficiente să vizitați Brăila:

Faleza Dunării

faleza-dunarii-braila_39358949

Sursă foto: © Bogdan Carstina

Faleza Dunării cu vaporașele care vă pot duce într-o plimbare pe fluviu este principalul punct de atracție al orașului. Orice localnic vă va îndruma spre faleză dacă îl veți întreba ce puteți vedea în oraș.

Orologiul din centrul vechi

orologiul-din-braila

Sursă foto: Wikipedia

Al doilea simbol al Brăilei este ceasul din centrul vechi. Acesta a fost realizat în anul 1909 de Carol Sakar. Ceasul este înscris pe lista monumentelor istorice și a fost restaurat în anul 2011.

Castelul de Apă

castelul-apa-braila_46417019

Sursă foto: © Marian Mocanu

Castelul de Apă din Grădina Publică a fost construit în 1912, scopul său fiind acela de a alimenta o parte a orașului cu apă. O perioadă a funcționat ca restaurant, apoi a fost reabilitat de Primărie. Cert este faptul că este un simbol al orașului și orice localnic îndrumă turiștii spre Castelul de Apă.

Fântâna cinetică

fantana-cinetica-braila_15975024

Sursă foto: © Alexandru Arion

Fântâna cinetică se află în centrul orașului. Este o sculptură în oțel inoxidabil și impresionează prin jocurile de apă.

Cetatea Brăilei

hruba-brailei

Sursă foto: © Info Brăila

Cetatea Brăilei sau mai corect spus rămășițele acesteia se află în Grădina Publică (Grădina Mare, potrivit denumirii vechi). Se pot observa urme ale zidurilor de apărare. Cetatea Brăilei , cunoscută și ca centrul vechi al orașului, a fost o construcție impresionantă cu mai multe turnuri, dar trecerea timpului a șters-o aproape în întregime.

Strada Roșie și strada Neagră

strada-in-braila_52349271

Sursă foto: © Svlase (poză ilustrativă cu o stradă anonimă din Brăila)

Strada Roșie și strada Neagră – cele două străzi care și-au păstrat numele din perioada interbelică. Pe prima stradă se aflau bordeluri, felinarele roșii de la case care luminau toată noaptea indicând că fetele sunt disponibile. A doua avea luminile stinse, ceea ce însemna că mușteriii trebuie să își caute plăcerea în altă parte pentru că nu este o stradă cu bordeluri.

Gara Fluvială

gara-fluviala-braila_9550256

Sursă foto: © Photox

Gara Fluvială este locul din care în urmă cu câțiva zeci de ani se pornea spre Insula Mare a Brăilei sau Galați.

Parcul Monument

tramvai-parcul-monument-braila_2

Sursă foto: Wikipedia

Parcul Monument are o suprafață de 90 de hectare și poartă acest nume după monumentul construit în 1833 de arhitectul francez Villaye care înfățișa o spadă cu două tăișuri. Monumentul nu mai există, dar parcul și-a păstrat numele. Cei care vizitează Brăila, pot traversa parcul cu tramvaiul.

Concursul de canto Hariclea Darclee

Concursul de canto Hariclea Darclee

Sursă foto: Concursul de canto Hariclea Darclee

Concursul de canto Hariclea Darclee, organizat anual în memoria Haricleei Darclee, o legendă a operie din toate timpurile. S-a născut pe 10 iunie 1860, în Brăila, marii compozitori ai vremii (Puccini, Verdi) fiind încântați de talentul său. Ea a fost prima Tosca din istorie.

Casa Memorială Panait Istrati

Casa-Memoriala-Panait-Istrati

Sursă foto: Wikimapia

Casa Memorială Panait Istrati oferă vizitatorilor manuscrise, obiecte originale, cărți cu autograf, fotografii document care au aparținut scriitorului născut pe 10 august 1884 la Brăila.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *