Search
Generic filters
Exact matches only

11 lucruri interesante despre fotbal

Fotbalul este probabil cel mai popular sport din lume fiind urmărit de câteva sute de milioane de oameni de pe tot mapamondul. De multe ori acest sport creează pasiuni puternice în rândul suporterilor ceea ce duce câteodată la incidente, dar și la câteva momente memorabile.

La fel ca și despre alte lucruri din viața noastră și despre fotbal se pot spune o mulțime de lucruri care de care mai interesante.

 1. Fotbalul așa cum îl cunoaștem noi astăzi a fost jucat pentru prima dată în Marea Britanie.
 2. Cea mai veche echipă din lume este FC Sheffield, aceasta fiind fondată de doi membri ai armatei britanice în anul 1857.
 3. La cel mai mare turneu de fotbal de până acum au participat nu mai puțin de 5098 de echipe. Acesta s-a desfășurat la Bangkok în anul 1999, iar în cadrul lui s-au folosit peste 50000 de jucători.
 4. India s-a retras de la Cupa Mondială desfășurată în anul 1950 pentru că jucătorilor nu li s-a dat voie să joace în picioarele goale.
 5. Jucătorul care a înscris cele mai multe goluri într-un meci poartă numele de Stephan Stanis. Acest record datează din anul 1942 pe când Stanis evolua la clubul francez Racing Club de Lens pentru care a marcat 16 goluri într-un meci.
 6. Starul ivorian Didier Drogba a reușit să încheie un război care data de 5 ani în țara sa. Atacantul Coastei de Fildeș i-a adus pe oameni împreună cu ajutorul unui meci de fotbal.
 7. Cupa Mondială a fost ideea unui avocat francez numit Jules Rimet și a avut loc pentru prima dată în anul 1929.
 8. Trofeul Cupei Mondiale a fost furat în anul 1966 din Londra și apoi a fost găsit cu puțin timp înainte de începerea competiției. Anglia a câștigat atunci Cupa Mondială, însă nu nu au putut să păstreze cupa. În anul 1970 Brazilia a cîțtigat cel de-al treilea trofeu de acest timp și a primit permisiunea ca acesta să rămână permanent în posesia ei. După 13 ani a fost furat din nou și nu a mai fost găsit.
 9. În medie, un jucător aleargă în jur de 10 kilometri pe meci.
 10. Echipele europene au ajuns aproape mereu în finala Cupei Mondiale, excepțiile întâmplându-se în anul 1930 și în anul 1950.
 11. Primul meci de basket s-a jucat cu ajutorul unei mingi de fotbal.

Fotbalul oferă momente unice și istoria sa este presărată de evenimente care mai de care mai interesante. Pasiunea pe care o pun unii în acest sport este uimitoare și câteodată duce până la fanatism. Fenomenul este răspândit peste tot în lume și câteodată este folosit pentru a realiza lucruri pozitive precum încetarea războaielor sau diferite evenimente de caritate

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *