Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
dureri-de-spate-la-birou
dureri-de-spate-la-birou

3 exerciții pentru spate, de făcut dimineața la birou

Adulții își petrec cel puțin opt ore la birou, pe scaun, cu ochii în fața calculatorului. Și elevii și studenții stau cel puțin patru-șase ore în șezut. Acest obicei sedentar duce la obezitate, la o stare psihică proastă din cauza lipsei mișcării, dar și la afecțiuni ale coloanei vertebrale. De aceea, trebuie luate în calcul pauze mici în timpul programului de la serviciu/școală/facultate pentru destinderea musculaturii astfel încât pe viitor să nu se ajungă la probleme grave de coloană vertebrală.

Exerciții pentru spate

Iată trei exerciții simple și ușoare pentru spate, care pot fi făcute la birou:

1. Cu siguranță resimțiți dureri de gât și umeri după câteva ore pe scaun, în fața laptopului sau PC-ului. Un exercițiu simplu vă ajută să scăpați de această durere sâcâitoare, dar și să preveniți viciile de postură (umeri lăsați, spate cocoșat): adoptați poziția spate drept, chiar rigid, umeri drepți, abdomen încordat în timp ce stați pe scaun. Apoi, vă ridicați și vă așezați de zece ori. Repetați cât de des puteți acest exercițiu.

2. Un alt exercițiu care previne viciile de postură și durerile de spate: rotiți umerii stânga dreapta de zece ori, ridicați și coborâți umerii de zece ori. Faceți cât mai multe serii de acest fel.

3. Este important să avem o poziție corectă la birou, cu spatele drept, dar de multe ori uităm și stăm cu spatele aplecat în față sau spre stânga ori dreapta pentru că este mai comod. Trebuie să facem exerciții simple ca să scăpăm de acest obicei. De exemplu, putem împinge spatele în față de 10 ori, din poziția șezut. Privirea trebuie să fie spre tavan și să ne lăsăm capul spre spate cât de mult putem. Trebuie să ne ajutăm cu palmele care vor fi fixate în partea de jos a spatelului.

Dacă nu vom fi atenți la poziția de lucru la birou vom ajunge să avem o coloană inflexibilă, care apoi la o mișcare simplă poate fi lezată. De asemenea, se poate ajunge la hernie de disc lombară, scolioză, cifoză, afecțiuni grave care cu greu mai pot fi reparate.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *