Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

4 lucruri la care să fii atent când călătorești

O călătorie bine plănuită nu poate fi decât memorabilă. Asta pentru că atunci când ai pus la punct toate detaliile necesare și te-ai ocupat de soluții și pentru eventuale situații neprevăzute, nu mai ai de ce să îți faci griji și te poți relaxa pe deplin. Ca să poți face asta, ți-am pregătit o listă cu 4 lucruri la care trebuie să fii atent atunci când pornești într-o călătorie. Iată care sunt acestea:

  1. Verifică siguranța orașului destinație

Indiferent dacă pleci într-o călătorie în interiorul țării sau în afara acesteia, îți sugerez să verifici cât de sigur este locul în care trebuie să ajungi. Spre exemplu, în Londra, există șanse foarte mari să fii jefuit sau păcălit, având în vedere că este un oraș turistic. Spre deosebire de acesta, alte orașe din Regatul Unit, au o rată a criminalității mai scăzută, datorită potențialului turistic scăzut. În țara noastră, de exemplu, Clujul pare un oraș mai sigur decât Capitala. Acest lucru se datorează și numărului mai mic de populație, dar și altor factori. Prin urmare, încearcă să te informezi despre cât de sigur este orașul destinație, ca să te pregătești într-un mod adecvat.

  1. Ai grijă când și unde faci rezervările

Este foarte important să faci rezervări din timp pentru bilete de avion, camere de hotel și așa mai departe, însă trebuie să ai grijă și când sau unde le faci. Spre exemplu, biletele de avion au un preț mai mic cu aproximativ 2 luni înainte de decolare, așa că nu te baza pe oferte de ultimul moment. Pe de altă parte, ai grijă unde faci rezervarea, atât pentru bilete de avion, cât și pentru cazare. Există site-uri care percep un comision pentru efectuarea unei rezervări, așadar, verifică politica site-ului, înainte să faci rezervarea.

  1. Dacă închiriezi o mașină, ține cont de nevoile tale

Mulți turiști aleg să închirieze o mașină, odată ajunși la destinație, pentru că astfel, vor avea un acces mai ușor la obiectivele pe care vor să le viziteze acolo. Dacă e să luăm unul dintre exemplele de mai sus, ți-aș spune că atunci când apelezi la o firmă de închirieri auto Cluj, trebuie să te asiguri că mașina pe care o alegi se pliază pe nevoile tale. Încearcă să eviți să accepți un upgrade gratuit, care te poate costa, în final, mai mult decât ai fi fost dispus să plătești.

  1. Încearcă să te gândești la neprevăzut

E de la sine înțeles că nu poți să ghicești toate evenimentele care s-ar putea întâmpla în călătoria ta. Cu toate acestea, îți recomand să încerci să te gândești la cele mai posibile scenarii de probleme. Spre exemplu, dacă vrei să călătorești cu mașina personală, pune un cauciuc de rezervă în portbagaj, în cazul în care faci o pană pe drum. Asigură-te că ai numere de contact de la autorități și servicii de care ai putea avea nevoie și că telefonul tău este încărcat.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *