Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

4 metode să treci peste o dimineață copleșitoare

Cu toții avem acele dimineți în care ne simțim copleșiți de toată treaba pe care o avem de făcut sau de problemele care au venit grămadă una peste alta și pentru care nu avem încă o rezolvare. În acele zile, parcă tot ce ai vrea să faci e să te ascunzi și să te asiguri că nu te vede nimeni. Asta, însă, nu este o rezolvare. Din acest motiv, vin în ajutorul tău cu 4 metode prin care poți înfrunta zilele copleșitoare, indiferent de problemele și situațiile de care te lovești pe parcurs.

Schimbă perspectiva

Pentru a putea fi rezolvată în mod optim, o problemă trebuie văzută din mai multe perspective. Astfel, asigură-te că înainte să iei o decizie cu privire la problemele tale, ai în vizor cel puțin două perspective ale acelei situații. Astfel, un lucru pe care îl poți face este să întrebi o persoană în care ai încredere. Este posibil ca aceasta să vadă lucrurile în alt mod decât tine, ceea ce îți poate aduce o schimbare de perspectivă.

Acceptă copleșirea

Singurul motiv pentru care te simți copleșit este că vrei să faci mai multe decât este posibil. Dacă accepți că nu e posibil să le faci pe toate în aceeași zi, vei reuși să te detașezi de sentimentele negative care îți sunt insuflate de această stare și totul va reveni la normal. Este imposibil să fii bun la toate și nu poți să te împarți în așa fel încât să fii în mai multe locuri în același timp. Renunța la a mai încerca să sfidezi adevărul și organizează-te în așa fel încât să faci tot ceea ce poți, fără să fii dezamăgit că nu ai făcut mai multe.

Schimbă-ți atitudinea

Primul impuls al tău atunci când ești copleșit este să te victimizezi, probabil în speranța că cineva îți va veni în ajutor. Însă acest lucru nu funcționează de cele mai multe ori, așa că e momentul să nu mai încerci. În schimb, antrenează-ți mintea astfel încât să treci de la ipostaza de victimă la cea de luptător. În acest fel, vei reuși să transformi problemele în oportunități geniale.

Fii atent la cum te simți

Copleșitul este o senzație care vine în urma unui șir de schimbări. De obicei, este momentul în care îți dai seama că e nevoie să faci o schimbare și că acea schimbare trebuia făcută de ceva timp deja. În acest caz, nu mai poți face mare lucru. Însă, dacă ești constant atent la sentimentele tale, chiar și fără să le expui, ai șanse mai mari să nu devii copleșit și să previi o situație dezastruoasă.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *