Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 canale de Youtube What If…? (Ce s-ar întâmpla dacă…?)

Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă soarele ar dispărea pentru o zi, o lună sau zeci de ani? Dacă Japonia nu ar fi atacat niciodată Pearl Harbor sau dacă Rusia nu ar fi existat? Crezi că lucrurile ar fi fost diferite dacă Anglia ar fi câștigat Campionatul Mondial din acest an sau dacă am trăi pentru totdeauna?

Limitele curiozității umane sunt infinite, pe această idee bazându-se și canalele de Youtube de tip What If? Ele pornesc de la scenarii diverse, unele dintre acestea fiind realiste, în timp ce altele sunt pur speculative. Ele pun în valoare atât curiozitatea ființei umane, cât și imaginația sa. Din aceste motive, popularitatea lor este destul de ridicată. Din numărul mare de channel-uri de acest tip, noi îți recomandăm 5, pe care le considerăm interesante datorită conținutului lor și al modului de realizare a video-urilor.

  1. Riddle

Primul channel din lista noastră a fost deschis în urmă cu patru ani și pune accentul pe latura imaginativă, introducând scenarii situate la limita posibilității, care respectă însă legi și elemente ale lumii reale.

Pentru că imaginația ne conduce deseori spre Univers și spațiul larg ocupat de diferitele corpuri cerești, Riddle se îndreaptă tocmai spre aceste zone mai puțin cunoscute. Video-urile sunt realizate profesionist, cu multă atenție la detalii, iar frumusețea spațiului și a fenomenelor ce îl definesc sunt suprinse în imagini superbe. Calitatea lor este recunoscută și de utilizatorii platformei, Riddle având în prezent 2 milioane de subscriberi.

El îți oferă posibilitatea să privești mai îndeaproape interacțiunea dintre planeta noastră și alte corpuri cerești și să răspunzi la întrebări precum „Ce s-ar întâmpla dacă Luna ar exploda?” și „Ce s-ar întâmpla dacă un meteorit ar lovi Pământul cu viteza luminii?”.

  1. Meet Arnold

Canal de Youtube dechis doar în urmă cu un an, Meet Arnold, îți face cunoștință cu un tânăr a cărui viață nu e tocmai una obișnuită și care poartă numele de Arnold. Deși el pare la prima vedere un om cu totul normal, întâmplările prin care trece sunt nu doar bizare, ci chiar periculoase.

Nu te îngrijora însă, Arnold este doar un personaj animat, care este pus în aceste situații pentru a răspunde unor întrebări pe care le-am pus cel puțin o dată în viață: „Ce s-ar întâmpla dacă ai fi îngropat de viu?”, „Cum ar fi dacă ai putea fugi cu viteza luminii?” și „Ce s-ar întâmpla dacă ai bea Cola în loc de apă?”.

Video-urile animate oferă acestui channel un caracter singular, efortul depus în realizarea lor fiind unul considerabil. Dacă urmărești să obții informații lipsite de complexitate, prezentate într-o formă creativă, atunci te invităm să alegi acest canal de Youtube.

  1. AlternateHistoryHub

Cei mai mulți dintre noi ne-am întrebat cum ar fi fost dacă câștigătorii celui de-Al Doilea Război Mondial ar fi fost inversați? Poate ne-am gândit pentru câteva secunde și cum ar arăta lumea în absența totală a comunismului sau dacă imperialismul european ar fi continuat până în prezent.

După cum putem deduce și din numele său, AlternateHistoryHub pune în prim plan scenarii diferite ale rezultatelor unor evenimente istorice importante. Chiar dacă toate canalele de Youtube de acest tip au o doză de umor, subtilitatea și inteligența sa este ușor de remarcat în cazul AlternateHistoryHub.

Creatorii săi nu pun accentul pe partea vizuală, deși ea nu este deloc nepotrivită, ci pe conținutul video-urilor. Pasionații de istorie, care sunt dispuși să accepte variante alternative ale acesteia vor putea aprecia cu adevărat acest channel.

  1. LifesBiggestQuestions

Creat în anul 2016, LifesBiggestQuestions se îndepărtează de zona istorică, urmărind să stimuleze limitele imaginației noastre și să scoată în evidență acele scenarii înfricoșătoare care ne fac să apreciem confortul existenței noastre.

El ia acele personaje monstruoase care apar uneori în coșmarurile noastre și le introduce în realitate, încercând să ofere indicii asupra reacției pe care am putea-o avea față de acestea. Insprându-se mult din mythos-ul lovecraftian, unde aceste abominații își ating forma finală, canalul de Youtube urmărește să răspundă unor întrebări aflate la limita posibilității.

Dacă ești pregătit să fi introdus în această lume ficțională, în care gândirea logică și legile naturale sunt puse față în față cu supranaturalul, îți recomandăm să urmărești câteva video-uri ale LifesBiggestQuestions.

  1. Unveiled

Cel mai vechi canal de Youtube din această listă este Unveiled, el fiind lansat la începutul anului 2014. Video-urile sale pornesc de la legi fizice existente, încercând să le ducă la limita posibilității lor, transgresând uneori logica lumii naturale.

Este căutat răspunsul unor întrebări care pun în joc imaginația noastră și care ne determină să depășim zonele confortabile ale existenței noastre. Dintre acestea, amintim: „Cum ar fi dacă toată lumea ar arăta la fel?”, „Ce s-ar întâmpla dacă am folosi 100% din capacitatea creierului nostru?”, „Cum ar fi dacă am putea călători în timp?” și „Ce s-ar întâmpla dacă am putea controla vremea?”.

Dacă aceste subiecte ți-au stârnit interesul și curiozitatea, poți urmări dezbaterea lor pe canalul de Youtube Unveiled.

Cover - Sursă foto: freepik.com
Tudor Gădălean

Tudor Gădălean

„Cuvintele au o putere magică. Ele pot să scoată la suprafață cele mai puternice emoții și să determine toate acțiunile omului.” – Sigmund Freud

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *