Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când alergi

Alergatul este o formă din ce în ce mai populară de mișcare. Dacă și tu te numeri printre cei care iubesc să alerge pentru a se menține în formă, trebuie să știi că există câteva norme care te ajută să maximizezi antrenamentul zilnic. Cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când alergi în mod regulat, țin de disciplina pe care trebuie să ți-o impui, dar și de echipament.

Papucii de alergat

papuci-de-alergat_60683315

Sursa foto: © Melpomenem

În mod sigur papucii de alergat sunt unul dintre elementele cele mai importante când vine vorba de alergare. De aceea, trebuie să te asiguri că îi alegi pe cei potriviți pentru tine. Nu orice papuc sport este bun pentru alergare. Acesta trebuie să fie potrivit pentru talpa piciorului tău și modalitatea în care calci. De asemenea, este important ca mărimea acestuia să fie potrivită. Alege un papuc cu o jumătate de mărime mai mare decât la păpucii de stradă, pentru că picioarele tale se pot umfla în timpul alergării și e posibil ca degetele tale să aibă nevoie de spațiu în plus. Altfel, vei termina antrenamentul cu unghiile negre sau dureroase.

Nu îți da liber la mâncare

barbat-infometat_47544609

Sursa foto: © Expressiovisual

Greșeala pe care mulți alergători o fac e să nu acorde atenție mare la ceea ce mănâncă peste zi, gândindu-se că au ars calorii alergând. Încearcă să ții un jurnal în care să notezi caloriile consumate prin sport și cele ingerate din mâncare, ca să vezi dacă nu cumva mănânci mai multe calorii decât arzi. În plus, atunci când trebuie să scrii ce ai mâncat, parcă nu îți mai vine să mănânci burgerul ăla cu 600 de calorii, alături de cartofi prăjiți.

Nu alerga pe stomacul gol

alergat-si-mancare_52473316

Sursa foto: © Pojoslaw

Încearcă să nu alergi niciodată pe stomacul gol. În mod ideal, mănâncă cu 90 minute înainte de alergare, însă, dacă faci mișcare dimineața, cel mai probabil asta nu e posibil. Dacă nu ai timp să mănânci o banană sau un fruct care să îți ofere energie pentru alergat, măcar asigură-te că bei suficientă apă, astfel încât să rămâi hidratat în timpul alergării și, totodată, încearcă să nu depășești 30 de minute de alergare. Dacă reușești să mănânci cu 90 minute înainte, astfel încât să digeri mâncarea și să beneficiezi de pe urma acesteia în materie de energie, poți alerga chiar și o oră.

Hidratează-te în timpul alergării

alergare-apa_54421839

Sursa foto:  © Antoniodiaz

Mulți dintre alergători nu iau cu ei apă în timpul alergării pentru a nu căra sticla cu ei însă e foarte important să rămâi hidratat în timpul antrenamentului pentru a te asigura că eviți durerile cauzate de efort, în laterale, sub coaste și să eviți predispoziția de a te răni. Cel mai bun sfat pe care poți să îl asculți aici este să îți asculți setea.

Nu sări peste încălzire

incalzire-pentru-alergare_61011705

Sursa foto:  © Vadymvdrobot

Este esențial să îți încălzești mușchii înainte să faci alergarea de bază. Poți face asta prin sărituri și alergat pe loc sau printr-o plimbare lejeră sau jogging timp de câteva minute înainte să intri în miezul antrenamentului tău. Astfel, te vei asigura că nu vei avea probleme și că nu riști să te accidentezi.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *