Search
Generic filters
Exact matches only

5 lucruri pe care să le eviți când închiriezi o mașină

Închiriatul unei mașini devine un obicei din ce în ce mai comun atunci când călătorim. Bineînțeles, este extrem de util faptul că este foarte ușor de personalizat serviciul după nevoile pe care le ai în acel moment. Dacă până acum ai tot citit sfaturi despre pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când închiriezi o mașină, în cele ce urmează te invit să citești ce anume trebuie să eviți atunci când vrei să faci o închiriere auto.

  1. Evită să iei o asigurare extra

De cele mai multe ori, agențiile de închirieri auto îți oferă în pachet posibilitatea de a cumpăra o asigurare auto pentru mașina închiriată. Înainte de a semna contractul și a te alege cu o asigurare inutilă, verifică propria asigurare. Ține minte că majoritatea acoperă daunele pe care le-ai putea face mașinii. Mai mult, o parte din asigurare ar putea fi acoperită de cardul tău de credit (dacă alegi să achiți cu un astfel de card, desigur).

  1. Evită să returnezi mașina cu rezervorul gol

Multe agenții îți oferă posibilitatea să returnezi mașina cu rezervorul gol, în schimbul unei „mici” taxe. Ai grijă, însă! De cele mai multe ori, acea taxă se dovedește a fi mai mare decât prețul pe care l-ai fi plătit la o benzinărie pentru un rezervor plin.

  1. Evită upgrade-ul gratuit

Există șanse ca unele companii să îți ofere un upgrade gratuit. Asta înseamnă că dacă, spre exemplu, mergi la o companie de rent a car în Cluj și vrei să închiriezi o mașină economică, agenția respectivă îți poate propune să plătești același preț, pentru o mașină dintr-o clasă superioară. Asta se poate întâmpla, în general, atunci când mașina de care ai avea nevoie nu este disponibilă. În acest caz, trebuie să ai grijă la ce îți dorești. Dacă problema ta era prețul mașinii, ține cont de faptul că o mașină dintr-o clasă superioară celei pe care o voiai poate consuma mai mult decât cea anterioară. Iar dacă asta se întâmplă, nu economisești bani, ba dimpotrivă, cheltui în plus.

  1. Evită să treci granița cu mașina închiriată

Majoritatea companiilor de închirieri auto nu permit trecerea frontierelor cu o mașină închiriată. Acest lucru se poate întâmpla din diverse motive, însă ai face bine să nu încerci asta dacă politica firmei nu o permite. Mașinile închiriate au încorporat GPS pentru a putea fi localizate ușor, astfel că traseul tău va putea fi observat.

  1. Evită să lași inspecția în mâna agentului

Nu în ultimul rând, atunci când închiriezi mașina, inspecteaz-o și fă poze oricărei zgârieturi sau probleme pe care o întâlnești. Iar când o returnezi, nu lăsa agentul de închiriere să o inspecteze fără tine. Dacă mașina era într-adevăr zgâriată, s-ar putea să te trezești cu taxe de reparare dacă nu ai dovada faptului că era acolo înainte.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *