Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
capsule ulei de pește omega 3
capsule ulei de pește omega 3

7 beneficii ale consumului de ulei de pește omega 3

Grăsimile și uleiurile diferă foarte mult. Unele fac ravagii în organism dacă sunt consumate în cantități mari, altele sunt benefice, unele sunt de origine animală, iar altele provin de la plante. Uleiul de pește omega 3 este unul dintre uleiurile bune, recomandate pentru buna funcționare a întregului nostru organism.

Iată de ce este bine să consumăm ulei de pește omega 3:

1. Îmbunătățește sănătatea inimii

Studiile realizate de-a lungul timpului au dovedit efectele benefice ale uleiului de pește omega 3 pentru inimă. Printre efectele pozitive ale acestuia se află combaterea aritmiei, care se manifestă prin tulburări de ritm cardiac. Nu degeaba, cardiologul şi nutriţionistul francez Michel de Lorgeril declara în volumul „Puterea lui omega 3″ că acest acid gras „este medicamentul universal”.

2. Reduce durerea cauzată de osteoartrită

Uleiul de pește sau de crustacee care conține omega 3 reduce durerea care apare în cazurile de osteoartrită, o boală care afectează cartilajele. Aceste suplimente îmbunnătățesc mobilitatea și reduc semnificativ durerea, jucând în felul acesta și rolul unui agent antiinflamator.

3. Crește speranța de viață

Cercetări realizate recent au dovedit că uleiul de pește omega 3 are capacitatea să mărească telomerii, adică acele segmente situate la capătul ADN-ului și care protejează cromozomii și păstrează intacte informațiile din ADN astfel încât diviziunea celulară să poată cotinua pe tot parcursul vieții noastre.

4. Îmbunătățește funcționarea creierului

Unul dintre cei mai mari inamici ai activității cerebrale este stresul oxidativ de la radicalii liberi (toxinele, stresul, lipsa de activitate fizică, diverse dereglări ale metabolismului). Pentru a ne menține creierul sănătos și tânăr, avem nevoie de antioxidanți, și în special de acizi grași omega-3 care sunt cruciali în activitatea cognitivă. Consumul de ulei de pește omega 3 are puterea să dea un impuls creierului ca să lucreze mai eficient și mai rapid, reducând și semnele îmbătrânirii din creier.

5. Ajută la sănătatea oaselor

Este benefic pentru toate vârstele, inclusiv pentru femeile aflate la menopauză deoarece ajută la prevenirea instalării osteoporozei și la reținerea calciului în oase.

6. Previne depresia și anxietatea

Într-o perioadă în care depresia este considerată boala secolului, uleiul de pește ajută la menținerea unei stări psihice bune. O cercetare realizată pe persoane care sufereau de depresie a dovedit faptul că starea lor s-a îmbunătățit considerabil după ce au urmat o cură cu ulei de pește omega 3.

7. Scade riscul unui atac de cord

Infarctul apare atunci când sângele care circulă la creier se oprește din anumite motive. Acizii grași din uleiul de pește omega 3 ajută la o bună circulație a sângelui și astfel reduce riscul de atac de cord.

Tu cât de des îl incluzi în alimentația ta?

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *