Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
gustări slabe în calorii
gustări slabe în calorii

8 gustări sub 100 calorii

Se întâmplă câteodată să nu fie suficient micul dejun pentru a-ți oferi suficientă energie până la masa de prânz. În acele zile, e bine să ai opțiunea unei gustări sănătoase, care să „împingă” foamea și care să nu aducă un aport prea mare de calorii. Am pentru tine 8 astfel de gustări, perfecte pentru momentele în care ai nevoie de un boost de energie.

Banană cu ciocolată neagră

banana in ciocolataSursa foto: Pillsbury

O jumătate de banană, tăiată în bucăți și înghețată, apoi scufundată într-un vas cu ciocolată amăruie topită, poate fi gustarea perfectă pentru a-ți satisface pofta de dulce și nevoia de energie. Sau poate preferi să ronțăi direct pe o bucată de ciocolată amăruie delicioasă și sănătoasă.

Smoothie cu măr, ananas și portocală

smoothie-tropical_30181571Sursa foto: © Vanillaechoes

Pune într-un blender niște gheață, bucăți de ananas (sau suc proaspăt), măr decojit (sau suc) și suc de portocale proaspăt stors. Amestecă totul la un loc și, atunci când ai nevoie de un plus de energie, folosește-te de acesta. Atenție totuși, acesta trebuie ținut la rece dacă nu e consumat imediat și nu rezistă mai mult de o zi.

Chipsuri din banane

chipsuri-din-banane_46250397Sursa foto: © Bhofack2

Taie o banană în felii, fă o baie rapidă în suc de lămâie fiecărei felii de banană, apoi pune-le în cuptor la copt, pe o hârtie de copt. Lasă-le să se usuce în cuptor pentru o oră sau două, apoi, după ce se răcesc, le poți ține într-o caserolă pentru aproximativ 2 săptămâni, timp în care să tot ronțăi din ele.

Fistic

fistic_26959701Sursa foto: © Nevinates

25 boabe de fistic sunt suficiente pentru ca tu să primești energia necesară încât să continui să îți îndeplinești sarcinile până la prânz. 25 boabe de fistic sunt crocante, gustoase și conțin sub 100 calorii.

Hummus cu morcovi

hummus-si-morcovi_23498093Sursa foto: © Isabel Poulin

12 morcovi baby sau 3-4 bețe din morcovi în mărime normală, pe care să-i mănânci cu puțin hummus e suficient pentru a-ți oferi acel plus de energie necesar.

Covrigei cu cremă de brânză

cheeseSursa foto: Original Superpretzel

Ia câțiva covrigei sau sticksuri (nu mai mult de 15) și ronțăie-le cu puțină cremă de brânză degresată.

10 chipsuri tortilla cu salsa

chips-cu-salsa_13781055Sursa foto: © Igor Dutina

10 chipsuri de tortilla, fără condimente pe ele, și puțină salsa sunt suficiente pentru a-ți reda energia fără să consumi prea multe calorii. Ai grijă însă, să nu consumi mai multe de-atât, ca să nu ai prea multe calorii adunate.

Măr cu unt de arahide

mar-unt-de-arahide_55618904Sursa foto:  © Bhofack2

Un măr și puțin unt de arahide îți vor oferi energie și putere de concentrare. În plus, combinația este una extrem de sănătoasă. Dacă nu îți place mărul, îl poți înlocui cu tulpină de țelină Apio, sau, dacă nu îți place untul de arahide, îl poți înlocui pe acesta cu brânză cottage.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări