logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Antalya – paradisul turcesc şi capitala turismului din Turcia

antalya turcia

Cum ar fi dacă mâine dimineaţă te-ai trezi pe o plajă fină încălzită de un soare puternic şi lângă o mare cristalină? Dacă ţi-ai dorit mereu să vizitezi centrul turistic al Turciei, vara asta este momentul perfect.

Turcia a fost mereu o destinaţie turistică foarte căutată, datorită plajelor luxoase, a bazarurilor diverse şi a serviciilor deosebite oferite vizitatorilor. Totuşi, există o staţiune care este considerată paradisul turcesc şi capitala turismului din Turcia, Antalya. Aici, turiştii au la dispoziţie numeroase posibilităţi de petrecearea concediului prin obiective turistice cu o importanţă istorică ridicată şi cu mâncăruri specifice pline de arome.

Obiective turistice

Muzeul Antalya

muzeu-antalya_51246817

Sursă foto: © Devrim Pinar

O mare parte a istoriei poate fi descoperită în Antalya Muzesi. Ai ocazia să admiri mai mult de 5000 de artefacte arheologice, obiecte vechi de peste 50.000 de ani, statui a zeilor mitologiei clasice, morminte sculptate şi colecţii specifice perioadei bizantine.

Poarta Împăratului Hadrian

poarta-hadrian-antalya_63191497

Sursă foto: © Alexander Ozerov

În partea de est a oraşului poţi vizita Poarta lui Hadrian, construită în onoarea împăratului, cu ocazia vizitei sale din anul 130. Poarta a fost ridicată din marmură, având trei arcade şi două turnuri.

Centrul istoric Kaleici

kaleici-antalya_51005669

Sursă foto: © Nikolai Sorokin

În centrul istoric Kaleici poţi admira poarta fortificată, turnul cu ceas, moscheea Tekeli Mehmet Pasa, moscheea Selgiuc Karatay şi turnul Kesik Minare. O plimbare prin centrul vechi îţi poate dezvălui amprenta multor civilizaţii şi este oportunitatea perfectă pentru o plimbare relaxantă.

Murat Pasa Camii

Blick auf die Pasa Moschee und das Yivli Minare, Antalya Stadt, Antalya, Türkei

Sursă foto: Welt

Moscheea ridicată la comanda Marelui Vizir Kuyucu Murad Pasha, cu o cupolă înaltă sprijinită pe un cadru cu 10 colţuri, a fost construită în anul 1570. În interior, poţi admira picturi cu scrieri caligrafice.

Parcul Acvatic Dedeman Aquapark

antalya dedeman aquapark

Sursă foto: HotelPhoto

Dedeman Aquapark este locaţia excelentă pentru relaxare şi distracţie, find cel mai mare parc acvatic din Orientul Mijlociu.

Timp liber

Dacă te hotărăşti să îţi petreci concediul în Antalya, profită din plin de excursiile opţionale oferite, de sporturile acvative şi terestre, dar şi de renumitele băi turceşti. Nu ocoli nici parcurile acvatice, cascadele, canioanele şi festivalurile renumite ale staţiunii. De asemenea, poţi să te aventurezi în pădurile de un verde intens şi în munţii înalţi sau să priveşti de pe stânci cum marea şi muntele îşi dau mâna în cel mai armonios mod posibil. Nu ezita să te aventurezi în larg şi să încerci scufundările, raftingul sau waterskiingul.

Gastronomia

Bucătăria turcească este una dintre principalele atracţii ale staţiunii. Aici vei putea gusta mâncăruri cu influenţe din bucătăria asiatică şi balcanică, dar şi cele cu puternice arome şi gusturi ispititoare. Antalya este locul perfect unde să încerci adevăratul Doner Kebab turcesc, cu miel pript la proţap, aperitivele tradiționale pentru cină cu legume împanate sau doar prăjite în ulei de măsline, salate foarte picante, iaurturi, Sis Kofte – chifteluțe la grătar, Cerkez Tavugug – piept fript în lut, servit cu nuci, pesmet și sos de piper roșu, Helva – tradiționala halva și Borek – plăcinte cu diferite umpluturi. Înceracă şi deserturile din foietaj însiropat şi presărat cu nuci, gogoşile cu sirop de ciocolată sau bundinca de orez. Cafeau şi ceaiurile nu lipsesc aproape de la nici o masă, iar Raki este băutura lor alcoolică tradiţională.

Shopping

Dacă ajungi în Antalya nu uita de cumpărături. Staţiunea este cunoscută pentru bazarurile sale, unde poţi găsi articole de îmbrăcăminte internaţionale şi specifice turceşti, dar şi mâncăruri din bucătăria turcească. De asemenea, vei găsi numeroase magazine şi complexuri comerciale pe tot teritoriul oraşului.

Informaţii utile

  • Toţi turiştii care doresc să îşi petreacă vacanţa în Antalya au nevoie de paşaport valabil
  • Temperaturile maxime sunt atinse în lunile de vară, când pot trece frecvent de 35 grade Celsius, iar în perioada de iarnă temperatura poate coborî până la 15 grade Celcius
  • Aeroportul Internaţional Antalya asigură legături directe între staţiune şi zeci de oraşe din întrega lume, fiind poziţionat la 11 km de centrul oraşului
  • Transpotul în interiorul staţiunii este asigurat de mijloacele de transport în comun sau prin închirierea unei maşini, permisul de conducere emis în România fiind valabil şi pe teritoriul Turciei

Cazare

Cazarea în Antalya este asigurată în hoteluri de 3, 4 şi 5 stele. Preţurile acestora diferă în funcţie de regiunea unde alegi să îţi petreci vacanţa şi de prerioada în care călătoreşti.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *