Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
bibione italia
bibione italia

Bibione, Italia – una dintre cele mai frumoase stațiuni turistice de pe malul Mării Adriatice

Ai vrea să iei micul dejun italian în una dintre cele mai frumoase stațiuni turistice de pe malul Mării Adriatice? Bibione este o stațiune cochetă între Veneția și Trieste, care se împarte în trei zone: Spiaggia (plaja), Lido del Sole și Pineda. Frumusețea plajelor, calitatea serviciilor și peisajele minunate sunt tot ce ai nevoie pentru un concediu reușit.

Obiective turistice

Pădurea de pini Lido

padurea de pini lido

Sursă foto: Bibione.com

Este un adevărat paradis pentru iubitorii de plante. Pădurea este situată la intarea în staţiune, fiind intactă în ciuda trecerii timpului şi a dezvoltării zonei. Aici, poţi să te relaxezi şi să te bucuri de natura neatinsă de om.

Lido del Sole

lido del sole

Sursă foto: Manuel Kuehl / Panoramio

Lido del Sole este o parte din plaja staţiunii Bibione, mai puţin aglomeretă. Ea se află chiar după băile termale, fiind potrivită pentru relaxare împreună cu familia şi copiii.

Farul din Bibione

far bibione

Susă foto: Mario Bonotto

Construit la începutul secolului al XX-lea, farul se îmbină perfect cu pădurea de pini şi cu zona de plajă. Deşi nu mai este în uz, acesta rămâne o amintire pentru marinarii care se ghidau după lumina sa.

Valgrande şi Vallesina

valgrande

Sursă foto: Franco Amormino

Valgrande şi Vallesina sunt locuri de pescuit, care se întind pe o suprafaţă de aproximativ 475 de hectare şi includ 320 de surse de apă precum bazine, canaluri, mori de apă, dar şi stufăriş, pădure şi câmpuri agricole. Valgrande este exemplul perfect al combinării dintre natură şi intervenţiile făcute de om.

Portul Baseleghe

portul Baseleghe

Sursă foto: Stephan Graber

Docul lung de 800 de metri are 8 piloni şi 2 diguri cu 400 de locuri de ancorare. Este un loc perfect pentru navigare, dar şi pentru închiere de bărci destinate pentru relaxare, pescuit sau distracţie.

Timp Liber

Bibione oferă numeroase posibilităţi de petrecerea timpului liber. Poţi să încerci sporturile acvatice precum scufundările sau windsurfing, să practici volei şi tenis pe plajă, să te aventurezi în pădurea de spini cu bicicleta sau să petreci o zi relaxantă la SPA.

Shopping

În Bibione vei găsi de la magazine ale designerilor celebri până la magazine cu produse autohtone şi la preţuri reduse. Dacă faci o plimbare în centrul staţiunii, vei găsi tot ce ai nevoie, inclusiv supermarketuri mereu pline.

Viaţa de noapte

Viaţa de noapte este animată de numeroase cluburi şi cafenele, unde distracţia este garantată până în zorii zilei. Vei găsi localuri direct pe plajă sau în centrul staţiunii. Încearcă Chicso Blu da Dino, Koco Music Club sau Shany Disco Club & Restaurant.

Gastronomia

Dacă alegi să vizitezi staţiunea Bibione, trebuie să încerci localurile cu mâncare specifică. Preparate bibione conţin produse locale precum asparagusul alb, roşii, piersici, penene, căpşuni, salate şi fasole. De asemenea, nu lipsesc nici proaspeţii peşti ai Mării Adriatice, vinurile locale sau celebra pizza italiană.

Informaţii utile

Majoritatea hotelurilor au plajă proprie, dar există şi o porţiune de plajă liberă, unde îţi poţi întinde prosopul.

Poți ajunge în Bibione cu ajutorul mașinii personale, cu trenul, cu autocarul sau cu avionul. Cele mai apropiate aeroporturi sunt în Veneția și Treviso, de unde trebuie să folosești autocarul pentru a ajunge în stațiune.

În interiorul stațiunii mijloacele de transport recomandate sunt bicicleta și mersul pe jos. Chiar dacă nu ai bicicletă proprie, există o multitudine de locuri din care poți să închiriezi una și să descoperi frumusețile naturale din jur.

Dacă îți place să fumezi, este important de știut că începând cu această vară fumatul este interzis pe plaja din Bibione.

Cazare

Cele mai multe locuri de cazare din această stațiune vei găsi în apartamentele de închiriat. Iată câteva exemple: Apartamente Narcissi de 3 stele, Apartamente Erica de 3 stele sau Apartamente Calypso, tot de 3 stele. Tarifele ageției includ și transportul din Cluj-Napoca sau București și variază în funcție de perioada sezonului estival.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Reka

Reka

Reka este o persoană mereu în dezvoltare. O plictisește plictiseala și vrea mereu să facă ceva noi și să descopere un subiect bun. A terminat un Master în Relaţii Publice, dar şi-a continuat visul de a deveni scriitoare. Speră ca într-o zi să își publice cartea, care e în curs de finalizare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *