Search
Generic filters
Exact matches only

Ce filme poți vedea la cinema în această toamnă?

nuns halloween

Ca de fiecare dată, vara a trecut prea repede. Vacanțele se încheie, zilele de concediu sunt păstrate pentru perioada sărbătorilor, iar speranțele se îndreaptă acum înspre cât mai puține zile fără ploaie. Există însă un avantaj pe care toamna din acest an îl deține: premierele cinematografice.

Începând cu luna septembrie și până la sfârșitul lunii noiembrie, vor fi lansate numeroase filme, care dețin un potențial uriaș, atât din punct de vedere al calității acestora, cât și din perspectiva încasărilor la box office. Există astfel posibilitatea să vedem mulți spectatori și producători încântați de succesul lor. În continuare, vom prezenta cele mai așteptate filme din această toamnă, încercând să identificăm potențialul lor de succes.

  1. The Nun – 7 septembrie

Toamna aduce amatorilor filmelor horror multe motive de bucurie, acestea debutând încă din prima săptămânii a lunii septembrie.

The Nun prezintă povestea unui preot și a novicelui său, trimiși de Vatican pentru a investiga decesul unei călugărițe tinere din România. El a fost filmat integral în țara noastră, în locații precum Palatul Parlamentului, Castelul Corvinilor din Hunedoara și Sighișoara și include numeroși actori români în roluri secundare.

Filmul face parte din universul The Conjuring, creat de unul dintre cei mai influenți regizori horror, James Wan, care include filme precum The Conjuring, The Crooked Man și Annabelle. De această dată, frâiele producției cinematografice sunt preluate de Corin Hardy, un membru nou al scenei horror, autorul unui singur film de lungmetraj – The Hallow.

După surpriza pozitivă Annabelle: Creation, ultimul film din această serie, așteptările fanilor sunt ridicate. Interesul publicului din România față de acest film rămâne însă să fie descoperit. Dacă ești amator al filmelor horror/mistery sau vrei să vezi peisaje superbe din țara noastră, nu trebuie să ratezi The Nun.

  1. The Predator – 14 septembrie

Universul Predator se îmbogățește în 14 septembrie cu un nou film. Regizat de Shane Black, autor al unor producții precum Iron Man 3 și The Nice Guys, filmul prezintă întoarcerea acestei specii pe Pământ. Predatorii sunt acum mai agresivi ca niciodată, colectând ADN de la o mulțime de specii.

Succesul impresionant al primului Predator a dus la lansarea unei francize, 2018 marcând lansarea celui de-al patrulea film din cadrul acesteia. El încheie o perioadă de așteptare de 8 ani, încercând să convingă fanii de beneficiul unei reinterpretări a narațiunii.

Opinia generală înaintea lansării filmului nu este însă una pozitivă. Pe de-o parte, se remarcă scepticismul în privința calităților regizoriale ale lui Shane Black. Pe de altă parte, numeroasele schimbări aduse filmului de-a lungul producției și înlocuirea totală a unei treimi din acesta doar cu câteva luni înainte de lansare, au reprezentat motive de îngrijorare pentru public și critici.

Cu toate acestea, The Predator rămâne unul dintre cele mai așteptate filme ale toamnei, cu un potențial extrem de ridicat de succes.

  1. Venom – 5 octombrie

În comic book-urile universului Marvel, Venom este introdus în asociație cu Spiderman, reprezentând un simbiot extraterestru, care are nevoie de un corp uman în scopul supraviețuirii.

Din datele existente în legătură cu filmul care va avea premierea în România în data de 5 octombrie, acesta păstrează conceptul original al benzilor desenate, îndepărtându-se însă de universul lor și eliminând legătura dintre Venom și Spiderman.

Personajul principal al filmului, anume jurnalistul Eddie Brock, descoperă o conspirație care îi pune în pericol viața, dezvoltând puteri supraomenești în urma uniunii cu un parazit extraterestru. Rolul acestuia este jucat de binecunoscutul actor Tom Hardy, acesta semnând pentru o trilogie Venom.

Chiar dacă fanii sunt îngrijorați de îndepărtarea filmului de universul Marvel original, iar criticii sunt sceptici în privința efectelor speciale văzute în trailere, Venom rămâne cu siguranță unul dintre cele mai așteptate filme ale toamnei.

  1. First Man – 12 octombrie

First Man prezintă viața celui mai cunoscut astronaut american, Neil Armstrong, și culisele misiunii spațiale care au făcut din acesta primul om care să pășească pe lună, în data de 20 iulie 1969.

Filmul este bazat pe cartea cu același nume a autorului american James R. Hansen, publicată în anul 2005. Spre deosebire de alte scrieri pe acest subiect, cartea renunță la senzaționalism, așezând în prim-plan complexitatea omului Neil Armstrong, atât din punct de vedere al vieții personale, cât și profesionale.

Debutând pe marile ecrane din România în data de 12 octombrie 2018, filmul îl are în rol principal pe Ryan Gosling, așteptat să rupă blestemul încasărilor de la box office cu acesta.

  1. Halloween – 19 octombrie

Au trecut 40 de ani de la lansarea primului Halloween, iar Michael Myers se întoarce pentru ultima confruntare cu Laurie Strode. Acesta este tagline-ului noului film Halloween, una dintre cele mai importante francize a industriei filmelor horror. El reprezintă cea de-a 11-a producție din acest univers, fiind considerat continuarea directă a filmului din 1978.

Fanii Halloween au nenumărate motive de bucurie. John Carpenter, creatorul orginal al filmului și unul dintre cei mai importanți regizori horror, este implicat direct în realizarea acestuia, în calitate de producător și consultant. Mai mult decât atât, Jamie Lee Curtis și Nick Castle se întorc pentru a juca personajele din filmul original, și anume Laurie Strode, respetiv Michael Myers.

Producția va avea premierea în cinematografele din România în data de 19 octombrie 2018, la o săptămână după împlinirea a 40 de ani de la lansarea primului film.

  1. Bohemian Rapsody – 2 noiembrie

Potențialul de succes al filmului Bohemian Rapsody, atât din punct de vedere al criticilor, cât și din perspectiva încasărilor la box office, este extrem de ridicat. După cum îi spune și numele, producția reprezintă o biografiei a trupei Queen, centrându-se pe vocalistul Freddy Mercury și înfățisând evoluția acesteia până la concertul Live Aid din anul 1985.

Un eveniment atât de așteptat de fanii muzicii, filmul este regizat de Bryan Singer, cunoscut pentru implicarea sa în filmele X-Men, dar și pentru unul dintre cele mai apreciate filme din istoria cinematografiei: The Usual Suspects. Poate unul dintre cele mai suprinzătoare aspecte ale acestuia este interpretarea lui Freddie Mercury de către Rami Malek.

Bohemian Rapsody debutează în cinematografele din România în a doua zi a lunii noiembrie și este așteptat să devină un hit pe piața europeană.

  1. Overlord – 9 noiembrie

Cea mai nouă producție marca J. J. Abrams poartă numele de Overlord și prezintă povestea unor soldați americani, aterizați în spatele liniilor defensive inamice, în data de 6 iunie 1944, cunoscută ca și D-Day.

Twist-ul povestirii este dat în momentul în care soldații încep să realizeze că în satul ocupat de naziști nu se desfășoară o simplă operațiune militară. În scurt timp, ei află că principalii lor inamici nu sunt soldații germani, ci creaturi violente rezultate în urma experimentelor naziștilor.

Filmul împrumută astfel premisele unor jocuri video precum Wolfenstein, Call of Duty și Sniper Elite, încercând să îmbine eficient tensiunea și comedia pe care le regăsim și în acestea. Chestionat în privința apartenenței producției la universul Cloverfield, J. J. Abrams a negat această posibilitate, prezentând noul film ca unul de sine stătător.

Overlord va debuta pe marile ecrane în România în data de 9 noiembrie.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *