logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ce implică călătorie cu mașina personală

Nimic nu e mai bine făcut decât acele lucruri pe care le faci tu singur, nu-i așa? Acesta este motivul pentru care mulți șoferi aleg să plece în vacanță cu propria mașină, lăsând autocarele și trenurile în urmă. Și totuși, tu știi ce implică o astfel de călătorie? Dacă intenționezi să conduci spre destinația de vacanță, iată câteva aspecte de care ar trebui să ții cont.

Capacitatea mașinii tale

Este important să știi „cât poate duce” mașina ta. Dacă are ceva probleme sau e mai veche, s-ar putea să ai probleme dacă ești prins pe nepregătite. De aceea, înainte să pornești la drum, asigură-te că știi ce fel de drum este prin zona în care urmează să conduci și că ții cont și de numărul de bagaje și pasageri pe care îl ai. Bineînțeles, este foarte important ca mașina ta să fie adaptată condițiilor meteo din acel anotimp.

Pregătiri pentru neprevăzut

Oricât de pregătit ai fi, parcă întotdeauna se ivește ceva care reușește să te surprindă. Asta e pentru că există anumite elemente care sunt neprevăzute, care intervin pe parcurs. Trebuie să fii pregătit pentru a înfrunta această situație. Din acest motiv, este bine să notezi câteva numere de telefon, pe hârtie, nu doar în telefon, de la companii de depanare sau tractare, atât de la destinație, cât și de pe traseu. De exemplu, dacă ți se strică mașina în Cluj, este important să ai numărul unei companii de tractări auto locale, care să te poată ajuta să rezolvi problema. Totodată, este important să ai traseul marcat și pe o hartă fizică, în cazul în care GPS-ul se descarcă sau devine nefuncțional.

Șoferi adiționali

Acest punct este valid mai cu seamă dacă te aventurezi la o călătorie lungă. Este important să te asiguri că cel puțin unul dintre pasagerii tăi are permis de conducere și că este apt pentru asta, în cazul în care tu devii prea obosit sau ți se face rău din varii motive. Dacă nu este posibil să faci schimb, asigură-te că faci suficiente opriri pe drum încât să nu te simți obosit, iar dacă e necesar, asigură-te că ai unde petrece o noapte în care să te odihnești.

Adaugă aceste probleme la listuța cu lucruri de avut în atenție în timpul unei călătorii cu mașina personală, ca să te asiguri că vacanța spre care mergeți va fi una cât mai lipsită de neprevăzut și probleme.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *