Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
carti 2019
carti 2019

Cele mai așteptate cărți de ficțiune din 2019

Dacă în America anilor 1907 erau publicate 9,260 de cărți, în anul 2010 numărul total al publicațiilor s-a situat în jurul a 316,000. Nenumărați factori au dus la o liberalizare a pieței de carte, chiar dacă de-a lungul timpului digitalizarea a schimbat sensul său tradițional.

Din aproximativ 2,5 milioane de cărți publicate anual în întreaga lume, vom prezenta în continuare 10 dintre acestea. Ele intră lista noastră de recomandări, datorită interesului pe care criticii l-au arătat față de ele și a nerăbdării cu care cititorii așteaptă publicarea lor.

1. Two Can Keep a Secret – Karen N. McManus

Dată lansare: 8 ianuarie

Când vine vorba de cărți de suspans dedicate categoriei de adulți tineri (între 18-35 ani), Karen McManus este numele care se află pe buzele tuturor. După debutul răsunător din 2017 cu cartea One of Us Is Lying, autoarea revine la începutul anului 2019 cu continuarea acesteia, intitulată Two Can Keep a Secret.

Pregătește-te de un mister á la Gillian Flynn, care te va suprinde la fiecare pagină și care îți va arăta că un secret trebuie păstrat întotdeauna de o singură persoană.

2. On the Come Up – Angie Thomas

Dată lansare: 5 februarie

Anunțul apariției celei de-a doua cărți a autoarei Angie Thomas a făcut furori în lumea literară, după multipla premiată carte The Hate U Give.

On the Come Up reprezintă o odă dedicată hip-hop-ului, gen care a stârnit pasiunea autoarei pentru scris și care continuă să o inspire până în prezent. Ea urmărește evoluția lui Bri, o tânără de 16 ani care vrea să devină cel mai mare rapper din lume, chiar atunci când toate șansele sunt împotriva ei.

3. Black Leopard, Red Wolf – Marlon James

Dată lansare: 5 februarie

Dacă te-ai săturat să aștepți lansarea Winds of Winter, nu rata noua carte a autorului considerat noul George R. R. Martin. În stilul acestuia din urmă, proza lui Marlon James îmbină elementele fantasy cu cele sci-fi, păstrând însă întotdeauna o doză sănătoasă de realism. El nu vine însă fără consecințe, brutalitatea făcând întotdeauna parte din realitate.

4. Break the Bodies, Haunt the Bones – Micah Dean Hicks

Dată lansare: 5 februarie

Aproape toți locuitorii micului oraș Swine Hill sunt bântuiți. Spiritele nu sunt întotdeauna rele, dar păstrează o atitudine indiferentă față de dorințele persoanei pe care o posedă. Fantoma lui Jane îi spune ce gândesc cei din jurul ei. Spiritul însingurat care o însoțește pe mama sa arde tot ce atinge.

Când oameni cu înfățișarea de porci apar în oraș și provoacă spiritele, Jean trebuie să își salveze familia și să părăsească orașul care va marca altfel sfârșitul ei.

Deși puțin cunoscut, Micah Dean Hicks se poate face acum remarcat cu o carte care răstoarnă toate conceptele noastre cu privire la normalitate.

5. The Silent Patient – Alex Michaelides

Dată lansare: 6 februarie

The Silent Patient este thriller-ul psihologic de debut al scriitorului Alex Michaelides, care prezintă actul de violență al unei femei asupra soțului ei și obsesia terapeutului ei de a descoperi motivul acestuia.

Dar atunci când Alicia Berenson refuză să vorbească, ținând sub secret cauza care a determinat-o să își împuște de cinci ori soțul, Theo Faber intră într-un cerc vicios din care nu pare să aibă scăpare.

6. When All Is Said – Anne Griffin

Dată lansare: 5 martie

Opera de debut a scriitoarei Anne Griffin prezină povestea lui Maurice Hannigan, un bărbat în vârstă de 84 de ani, care închină pe parcursul unei singure seri un toast pentru fiecare persoană importantă din viața sa.

Prin acești oameni, care l-au părăsit la sfârșit, Maurice își spune povestea încărcată de regrete, certuri, iubiri și reușite.

7. Machines Like Me – Ian McEwan

Dată lansare: 18 aprilie

Ultima carte a autorului Ian McEwan, apreciat în principal pentru cunoscuta sa operă Atonement, care a beneficiat în 2007 și de o ecranizare, prezintă o versiune alternativă a Londrei anilor 1980.

Situată într-un univers science fiction, cartea prezintă dilema morală creată de situația formării unui triunghi amoros, în centrul căruia stă un om sintetic. Mai mult decât atât, ea abordează subiecte fundamentale precum caracteristicile umanității și puterea de înțelegere a inimii umane de către o mașină.

8. Inspection – Josh Malerman

Dată lansare: 23 aprilie

Pentru mulți cititori și critici, Bird Box a reprezentat una dintre cele mai mare realizări literare din ultimii ani ale genului horror-mistery. Chiar dacă ecranizarea realizată de către Netflix a dezamăgit fanii operei, interesul pentru Malerman este tot mai puternic.

Inspection are toate caracteristicile unui basm distopic, prezentând o lume în care J nu a trebuit să-l întâlnească niciodată pe K. Când însă aceștia se cunosc, tot iadul începe să se dezlănțuiască.

9. The Mother-In-Law – Sally Hepworth

Dată lansare: 23 aprilie

Se spune că de-a lungul vieții avem două familii: cea în care ne naștem și cea pe care o alegem. Cu toate acestea, ai toată libertatea să îți alegi partenerul, dar nu poți să decizi cine va fi soacra ta.

Sally Hepworth, autoarea multipremiatei cărți The Family Next Door, revine cu o poveste a cărui mister se dezvăluie treptat și care încalcă toate așteptările obișuite.

10. Ghoster – Jason Arnopp

Dată lansare: 8 octombrie

Ultima carte a autorului Jason Arnopp, The Last Days of Jack Sparks, reprezenta o îmbinare literară a unor filme precum The Blair Witch Project și The Exorcist, adăugând acestora o doză puternică de umor.

În Ghoster, scriitorul pornește de la o premisă simplă: cheia de la ușa ta nu este unică. Astfel că, dacă cineva se plimbă din casă în casă destul timp, până la urmă va reuși să intre într-una dintre acestea.

Picture of Tudor Gădălean

Tudor Gădălean

„Cuvintele au o putere magică. Ele pot să scoată la suprafață cele mai puternice emoții și să determine toate acțiunile omului.” – Sigmund Freud

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *