Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cele mai așteptate jocuri video anunțate la E3 2018

Cea de-a 24-a ediție a Electronic Entertainment Expo (E3), cea mai mare conferință de gaming din lume, a avut loc în perioada 12-14 iunie. Asemenea edițiilor precedente, așteptarea ei a fost accentuată de zvonurile cu privire la diferite jocuri revoluționare care urmează să fie prezentate în cadrul acesteia.

Marile studio-uri nu au dezamăgit nici de această dată, anunțând nenumărate platforme noi, inovații tehnologice și, cel mai important, o mulțime de jocuri video. Chiar dacă alcătuirea unei liste nu este o întreprindere ușoară, există anumite jocuri care s-au remarcat atât din punctul de vedere al mecanicilor noi introduse, cât și datorită popularității lor.

  1. Cyberpunk 2077

Nu există niciun dubiu asupra faptului că trailer-ul noului joc al polonezilor de la CD Projekt Red a provocat cea mai puternică reacție live, dar și online. Sala a explodat în momentul prezentării acestuia, iar pentru câteva ore Twitter-ul a fost dominat de #cyberpunk2077.

Au trecut 3 ani de când compania a lansat The Witcher 3, unul dintre cele mai apreciate jocuri din ultimul deceniu. La puțin timp după apariția acestuia, ei au anunțat Cyberpunk 2077. Așteptarea a luat sfârșit la această ediție a E3, când am avut ocazia să vedem primul trailer complet al jocului. Unii participanți au avut ocazia să încerce și un demo, care integrează elementele de role-playing cu cele first-person shooter și open-world.

  1. Ghost of Tsushima

Chiar dacă Microsoft a dominat E3-ul de anul acesta prin impresionanta conferință, amintindu-ne astfel că Xbox-ul este încă un concurent major al Playstation-ului, Sony a recuperat puternic.

Unul dintre cele mai interesante jocuri prezentate de ei a fost Ghost of Tsushima. Având loc în perioada Kamakura a istoriei japoneze, jocul produs de Sucker Punch prezintă povestea unei invazii mongole a insulei Tsushima. Chiar dacă am avut parte de un trailer care conținea gameplay, anumite detalii în legătură cu acesta rămân încă necunoscute. Un lucru e sigur însă: lumea și peisajele prezentate sunt superbe, fiind unul dintre cele mai frumoase jocuri ale ultimilor ani.

  1. Fallout 76

Când părăsești Vault 76 pentru a explora peisajul post-nuclear al West Virginia nu vei fi singur. Elementul multiplayer a reprezentat întotdeauna o idee fascinantă în lumea Fallout, iar Bethesda a recunoscut acest fapt, încercând să-l pună în aplicare în Fallout 76.

Chiar dacă reacțiile cu privire la acest anunț sunt împărțite, respingerea jocului fiind accentuată și de puținele informații pe care compania le-a oferit până în acest moment fanilor, Fallout 76 marchează un moment istoric în existența acestei serii. Având loc într-o lume de patru ori mai mare decât cea din ultimul joc Fallout 4, el are potențialul de a oferi un entertainment de calitate.

  1. Death Stranding

Ce au în comun Sony, Hideo Kojima, Norman Reedus, Guillermo del Toro, Mads Mikkelsen și Léa Seydoux? Ei bine, toți contribuie într-o formă sau alta la unul dintre cele mai așteptate (și bizare) jocuri din ultimii ani: Death Stranding.

Dacă până la E3 am avut parte de trailere scurte, în care nu au fost explicate foarte multe aspecte în legătură cu jocul, în cadrul conferinței a fost prezentat un trailer de aproximativ 8 minute, în care nu au fost explicate multe aspecte în legătură cu jocul. Măcar nu-l putem acuza pe Kojima de inconsecvență. Având în vedere multitudinea de oameni talentați care participă la crearea jocului, este imposibil ca el să dezamăgească.

  1. Sekiro: Shadows Die Twice

Noul joc de la From Software, Sekiro: Shadows Die Twice, a reușit să treacă relativ neobservat. Este posibil ca mulți să fi uitat că acesta este produs de aceeași companie care a realizat adevărate capodopere, cum ar fi Dark Souls și Bloodborne.

Continuând acest trend, Sekiro pare mai rapid și mai haotic decât jocurile din cele două serii menționate și poate reprezenta astfel cel mai bun exemplu al unui joc „Soulsborne”. Din punctul meu de vedere, el poate constitui cea mai mare surpriză a anului viitor, continuând cu succes seria impresionantă a ultimilor ani, oferită de către From Software.

  1. The Last Of Us Part II

Unul dintre cele mai interesante trailere de la această ediție a E3-ului a aparținut celui de-al doilea joc din seria The Last of Us. Începând cu un sărut și o locație primitoare și confortabilă, el devine în scurt timp unul dintre cele mai brutale trailere prezentate în cadrul conferinței.

Partea a doua o urmărește pe Ellie încercând să supraviețuiască în lumea post-apocaliptică introdusă în primul joc. În acest scop, ea folosește toate instrumentele de care dispune, fără a ezita să recurgă la acțiuni violente. Se pare că apocalipsa nu ține cont de adolescență.

  1. Metro: Exodus

Lumea post-apocaliptică este prezentată sub o altă formă și în Metro: Exodus, al treilea joc din seria Metro, produs de studio-ul ucrainean 4A Games și publicat de Deep Silver. El este un first-person shooter, cu elemente de survival horror, și are loc în peisajul dezolant al fostei Federații Ruse.

Chiar dacă mare parte a jocului are loc sub pământ, protagonistul va ieși și la suprafață pentru a înfrunta creaturi mutate, dar și oameni ostili. În ciuda devastației provocate de războiul nuclear care a avut loc în urmă cu 23 de ani, peisajele pe care le poți admira în acest joc sunt superbe.

Bonus:

  1. Transference

Transference reprezintă un thriller psihologic, care își propune să apropie filmul și jocul video, fiind prima colaborare dintre SpectreVision, studio-ul deținut de Elijah Wood și Ubisoft Montreal.

El prezintă povestea unui băiat prins în obsesia distructivă a tatălui său și este unul dintre primele titluri care promit să schimbe radical utilizarea tehnologiei VR în cadrul jocurilor video. Pe măsură ce jucătorii explorează puzzle-uri în interiorul unei minți psihotice, ei vor încerca să deosebescă între realitate și ficțiune.

  1. Elder Scrolls VI

Bethesda a anunțat oficial existența celui de-al șaselea joc din seria Elder Scrolls, ce poartă până acum numele de Elder Scrolls VI. Un teaser de prezentare cu o durată de 30 de secunde a fost suficient să provoace una dintre cele mai puternicii reacții, atât în sala în care a avut loc conferința, cât și în mediul online. Nu știm aproape nimic despre noul joc și probabil mai avem de așteptat până la următoarele informații concrete, având în vedere că anul de lansare al acestuia este, în cel mai bun caz, 2020.

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Tudor Gădălean

Tudor Gădălean

„Cuvintele au o putere magică. Ele pot să scoată la suprafață cele mai puternice emoții și să determine toate acțiunile omului.” – Sigmund Freud

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *