lisabona
lisabona

Cinci motive să vizitați Lisabona

Capitala Portugaliei, Lisabona, este cel mai vestic oraș din Europa și unul dintre cele mai vechi orașe de pe continent. Este mai vechi decât Roma, Londra sau Paris. Deși în anul 1755 orașul aproape a fost ras de pe fața pământului din cauza Marelui Cutremur din Lisabona, s-a mai păstrat totuși o parte a vechii cetăți, astfel că vizitatorii se pot bucura deopotrivă de farmecul clădirilor și străduțelor vechi.

Lisabona își încântă vizitatorii cu o gamă variată de atracții: plaje, monumente istorice, muzee, străduțe înguste, bulevarde largi, piețe impozante, restaurante, cafenele. Cu alte cuvinte, capitala Portugaliei oferă de toate pentru toți.

Iată ce trebuie să vizitați când ajungeți în Lisabona:

Turnul Belem

turnul-belem_242817

Sursa foto: © Piksel

O fortăreață în stil gotic, este cel mai cunoscut obiectiv turistic al Lisabonei. Din acest punct plecau navigatorii în expediții pe mare. Turnul Belem este situat în cartierul cu același nume, unde veți găsi și un Muzeu al Caleștilor, care cuprinde cea mai mare colecție de calești din lume. Tot în cartierul Belem se află și un centru cultural, unde puteți admira picturile lui Dali, Picasso și alți artiști moderni.

Alfama

alfama_51762176

Sursa foto: © Sean Pavone

Alfama este cel mai vechi cartier al capitalei Portugaliei, are o vechime de peste 1.000 de ani și este singurul loc din Lisabona care nu a fost distrus de Marele Cutremur din 1755. Aici aveți șansa să vă plimbați pe străduțe înguste, să admirați clădirile din perioada medievală și să vă imaginați cum se trăia în acele vremuri. Alfama nu înseamnă doar istorie. În acest cartier sunt și restaurante, cafenele și localuri care fac ca viața de noapte să fie animată.

Baixa

baixa_2301410

Sursa foto: © Rosa Elena Orsina

Baixa este cel mai elegant cartier din Lisabona. A fost complet reconstruit după cutremurul devastator din 1755. Este locul perfect pentru shopping, fiind considerat un important centru bancar și comercial. În Baixa veți găsi străzi pietonale și piețe publice impresionante, clădiri construite în stil neoclasic, localuri și cel mai mare parc din Lisabona, Parcul Eduardo VII.

Bairro Alto

bairro-alto_10163341

Sursa foto: © Iralis

Bairro Alto sau Cartierul de Sus a fost construit în afara granițelor istorice ale orașului. Se poate ajunge pe jos sau cu funicularul. Dacă alegeți să mergeți pe jos, efortul depus vă va fi răsplătit de priveliștea orașului văzut de la înălțime.

Muzeul Marinei

Muzeul-maritim_46778264

Sursa foto: © Inna Felker

Muzeul Marinei care cuprinde peste 17.000 de piese. Nu trebuie să ratați acest obiectiv turistic ținând cont că portughezii au fost unii dintre cei mai mari exploratori ai lumii.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com