Search
Generic filters
Exact matches only

Cum poți economisi bani în călătorii

Unele călătorii pot fi extrem de costisitoare. În special atunci când ieși din țară. Ca să te poți mișca în voie în concediu și să știi că, totuși, nu ai sărit peste măsură din bugetul prestabilit, e nevoie să faci câteva concesii și înțelegi care sunt, pentru tine, locurile unde poți economisi bani. În cele ce urmează, noi îți vom prezenta doar câteva sfaturi care să te ajute să faci economie de bani, însă fără să îți fie compromisă vacanța. Iată care sunt acestea:

Alegi să călătorești în extrasezon

Una dintre cele mai bune metode de a te bucura de toate lucrurile pe care ți le dorești și să economisești în același timp este să călătorești în afara sezonului. Asta înseamnă că va fi necesar să îți dai seama care este perioada considerată „de sezon” pentru destinația ta și să o eviți, pentru că atunci vor fi prețurile mai mari, datorită cererii crescute.  În schimb, dacă mergi în extrasezon, poți împărți bugetul pentru mai multe categorii. Spre exemplu, dacă locuiești în Spania și vizitezi Clujul în extrasezon (care în cazul de față înseamnă orice perioadă în care acesta nu este aglomerat), cu o parte din buget îți vei putea permite să alegi dintre diverse mașini de închiriat Cluj pentru românii din Spania, în funcție de nevoile tale, pentru ca astfel să vizitezi și împrejurimile.

Alegi o cazare mai puțin pretențioasă

Cazarea este una dintre cele mai importante aspecte într-o călătorie, dar și printre cele mai scumpe. În schimb, dacă alegi să te cazezi într-un loc care nu este atât de pretențios, vei reuși să economisești suficienți bani, încât să poți face activități extra. Indiferent că vorbim de numărul de stele, de locație sau de dimensiunea camerei, încearcă să găsești un echilibru între prețul pe care ești dispus să îl plătești și comoditățile la care ești dispus să renunți pentru a economisi înainte să faci rezervarea.

Faci un concediu mai scurt

Deși nu e ideal, un concediu mai scurt te poate ajuta și el să economisești bani. Este cea mai bună soluție atunci când nu reușești să te decizi care sunt comoditățile la care ai putea renunța sau când nu poți modifica datele călătoriei după bunul tău plac. Ține minte și această opțiune pentru momentele în care nu îți dorești să îți compromiți călătoria renunțând la anumite caracteristici care sunt importante pentru tine.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *