logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să îți eficientizezi diminețile

cum sa iti eficientizezi diminetile

În fiecare dimineață, te trezești la ora 7 știind că trebuie să ajungi la birou pe ora 9 și că drumul spre birou îți ia 30 de minute. Îți începi rutina zilei și peste câtva timp îți dai seama că trebuie să pleci dacă vrei să ajungi la timp la birou, iar tu încă nu te-ai terminat de pregătit. Astfel ești mereu fie pe fugă, fie întârziat. Indiferent dacă îți faci doar ritualul de trezire sau mai faci treburi casnice (împachetezi prânzul copiilor, duci câinele la plimbare etc.), urmează următoarele sfaturi și vei vedea cum poți ieși din casă relaxat și să ajungi la timp la destinație.

Pregătește-te cu o seară înainte

Evită haosul și stresul de dimineață și pregătește tot ce poți cu o seară înainte. Asta înseamnă că nu vei mai sta în fața dulapului gândindu-te ce să porți, sau nu îți mai vei căuta pantoful lipsă în criză de timp. Unde mai pui că, dacă acele haine au nevoie de îngrijire specială (de exemplu trebuie călcate), salvezi timp prețios dacă le faci seara, înainte de culcare.

Pune la vedere obiectele importante

Nu vrei ca în graba dimineții să îți uiți telefonul, cheile sau portofelul, nu? Cel mai simplu mod de a evita asta este să le pui pe toate în același loc. Acest loc trebuie să îți fie vizibil și ușor accesibil. În acest mod, în drumul tău spre ușă vei lua toate obiectele importante în același timp și nu există riscul să uiți ceva acasă. Poți face asta și când vrei să te asiguri că nu uiți să îți iei suplimentele și vitaminele sau înainte să îți prepari micul dejun (pregătește-ți toate vasele și ingredientele necesare).

Stai departe de tehnologie

Nu deschide televizorul sau pc-ul când ești implicat în alte activități. Altfel, îți vei distrage atenția de la ce ai de făcut și te vei concentra mai greu pe sarcina ce o ai de îndeplinit. Dacă ai nevoie de zgomot de fundal și energie pentru a te trezi, optează să pornești radioul pe postul de muzică preferat. Nu doar că îți va da energie să îți continui ritualul de pregătire, ci și te va ajuta să te trezești complet.

Vei vedea cum, dacă te pregătești din timp și eviți toate lucrurile care îți pot îngreuna diminețile, vei putea ieși relaxat pe ușă, fără să fii stresat sau să te gândești că vei întârzia. În plus, vei avea timp să reacționezi în cazul situațiilor neprevăzute.

Citește și 10 lucruri pentru care să fii recunoscător dimineața

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *