Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Curiozități de Ziua Națională a Australiei

Ziua Națională a Australiei este sărbătorită în fiecare an pe 26 ianuarie și marchează debarcarea primei flote britanice, în anul 1788. Pentru a onora această zi, ți-am pregătit o serie de curiozități interesante despre Australia.

1. În Australia există un lac de culoare roz, Lacul Hillier. Oamenii de știință încă nu au găsit o explicație pentru culoarea apei din acest lac, deși aceștia cred că existența micro-algei Dunaliella salina este cea responsabilă pentu această culoare.

2. Există mai mulți canguri decât oameni în Australia. Se află 34,303,677 canguri și doar 23,743,291 oameni.

3. Orașul Melbourne din Australia a avut alt nume în trecut. Acesta se numea Batmania. Acest nume a fost dat așezământului după exploratorul John Batman, care susținea că a negociat cumpărarea terenului de la oamenii aborigeni. Batmania a fost redenumită în același an ca Melbourne.

4. În 2013, un porc sălbatic a furat și consumat dintr-o tabără 18 beri, după care a încercat să aibă o altercație cu o vacă.

5. În 1859 au fost introduși 24 de iepuri în Australia. 10 ani mai târziu, numărul iepurilor din țară s-a înmulțit de peste 2 milioane de ori

6. În orașul Victoria din Australia, doar un electrician licențiat poate schimba un bec ars.

7. Există un râu numit „The Never Never River”. Acesta se traduce ca „Râul Niciodată Niciodată”.

8. Există speculația că între anii 1910 și 1970 ar fi avut loc un genocid al oamenilor nativi de pe continent cu scopul de a obține o „Australia albă”.

9. Arabia Saudită importă cămile din Australia.

10. 75% dintre speciile de animale și insecte care trăiesc în Australia nu sunt încă cunoscute omului.

11. În Australia există un munte numit „Mt. Disappointment” (muntele Dezamăgire). A fost numit de exploratorii care se așteptau să poată vedea golful Port Phillip, însă copacii de pe muntele de 800 m înălțime au făcut ca aceștia să fie dezamăgiți de priveliște.

12. Faimosul lanț de restaurante fast food Burger King se numește Hungry Jack’s în Australia.

13. Cea mai mare fermă de vaci din Australia este mai întinsă, ca suprafață, decât Israelul.

14. Orașul Docker River din Australia a fost invadat, în trecut, de peste 6000 de cămile, care se aflau în căutare de apă.

15. Există un număr de peste 10.000 de plaje în Australia. Astfel, ai putea vizita o plajă nouă în fiecare zi, timp de 27 ani pentru a le putea vedea pe toate.

16. În Australia există o librărie în care toate cărțile sunt învelite în hârtie, fiind expusă doar o scurtă descriere a acestora. Astfel, nimeni nu poate judeca o carte după coperta sa.

17. Există de 10 ori mai multe cămile în Australia decât urși Koala.

18. Insula Australia este înconjurată de alte peste 8000 alte insule mai mici.

19. Toți șerpii de pe lista celor mai periculoși 10 șerpi din lume pot fi găsiți în Australia.

20. În apropiere de Sidney există un munte, numit de localnici Muntele de Foc (muntele Wingen), care are un strat de cărbuni încinși care ard de peste 6000 de ani.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *