Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Curiozități despre artă

Am auzit cu toții despre artiști precum Wolfgang Amadeus Mozart, Vincent Van Gogh sau Shakespeare. Mulți dintre noi admirăm operele de artă ale artiștilor consacrați, iar curiozitatea artistică ne împinge mereu să găsim informații despre cei pe care îi admirăm. Iată câteva curiozități despre opere de artă și artiști din domenii precum sculptură, pictură, fotografie, muzică sau literatură.

  1. Leonardo da Vinci a pictat buzele Mona Lisei timp de 12 ani.
  2. În perioada romanilor, statuile erau făcute cu capul detașabil. Asta le permitea să îl înlocuiască cu unul nou, în cazul deteriorării sau distrugerii.
  3. Vincent Van Gogh a vândut un singur tablou în timpul vieții (The Red Vineyard). Operele de artă ale acestuia au devenit valoroase abia după moartea pictorului.
  4. Se presupune că muzica lui Mozart are abilitatea de a îmbunătății IQ-ul unei persoane. În încercările de a dovedi „Efectul Mozart” s-au dovedit multe beneficii aduse de muzică în general, creierului uman.
  5. Numele întreg al lui Pablo Picasso conține 23 de cuvinte. El este compus din nume ale membrilor familiei lui, precum și nume ale unor sfinți. Numele întreg este Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso.
  6. Majoritatea pictorilor sunt stângaci.
  7. Deși nu este specificată pe nicio listă de best sellers, Biblia este cea mai cumpărată carte până în ziua de azi.
  8. Statuia Libertății este cea mai mare statuie din cupru, sculptată cu ciocanul, din lume.
  9. Primele fotografii aveau nevoie de câteva ore pentru a fi făcute. Dacă trebuiau fotografiați copii, mamele stăteau ascunse sub un cearceaf pe post de scaun, ca să îi poată ține în loc acele câteva ore.
  10. În anii 1500 arta nu era considerată drept o ocupație potrivită pentru un gentleman. Asta pentru că implica munca cu mâinile.

Acum cunoști câteva curiozități interesante despre cei mai mari artiști sau cele mai importante opere de artă existente.

Citește și Curiozități despre muzică

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *