Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Curiozități despre rodie

În România, rodia este un fruct relativ nou și prea puțin folosit în alimentație, având în vedere proprietățile sale extraordinare.

În cele ce urmează vă vom prezenta câteva lucruri interesante despre rodie, pe care poate nu le știați și care, cu siguranță, vă vor face să vă îndrăgostiți de acest fruct.

Rodia, un fruct des menționat în Biblie

Rodia are o încărcătură simbolică şi se spune că de fapt Adam şi Eva ar fi mușcat de fapt dintr-o rodie, nu dintr-un măr. Rodia apare de multe ori în Biblie, cum ar fi în Cântarea Cântărilor, a lui Solomon, în care se fac adesea referiri la acest fruct.

De asemenea, Armenia și-a ales ca simbol rodia, care reprezintă fertilitatea și abundența.

Rodia, benefică pentru organism

Acest fruct aduce foarte multe beneficii pentru organism. Cum nu există un moment anume al zilei când ne este recomandat să îl mâncăm, putem consuma rodii dimineața, la micul dejun, fie integrate într-o salată delicioasă de fructe, fie consumate cu iaurt sau sub formă de suc.

Rodia este unul dintre cele mai interesante fructe. Nutriționiștii îl consideră superaliment, iar semințele sale sunt o adevărată plăcere pentru papilele gustative.

În plus, nutriționiștii spun despre acest fruct că este o adevărată „oază” de antioxidanţi. Aceștia contribuie la prevenirea bolilor de inimă, a îmbătrânirii premature (de aceea, medicii o recomandă şi pentru persoanele cu Alzheimer), a apariției mai multor forme de cancer, printre care se numără cancerul de sân, de prostată şi de piele.

Dacă aveți probleme cu digestia, includeți rodia în alimentația zilnică pentru că ajută la buna funcționare a sistemului digestiv.

Și femeile însărcinate trebuie să consume rodie pentru că protejează creierul fătului de apariția unor boli cauzate de circulația necorespunzătoare a sângelui. Acest lucru a fost dovedit de cercetătorii de la Universitatea de Medicină St. Louis din Washington. Rodia conține şi foarte mult acid folic, important în dezvoltarea fătului.

Mai trebuie să știți că întărește sistemul imunitar, un singur fruct conține 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C, scade colesterolul rău (LDL) și este bogată în minerale.

Înainte de mânca o rodie trebuie să aveți grijă la metoda pe care o alegeți pentru desfacerea acestui fruct, deoarece procedeul poate fi destul de anevoios. Semințele se pot sparge și riscați să vă pătați hainele dacă nu sunteți atenți la procedura de lucru.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *