Superalimentele sunt o categorie de ingrediente găsite în natură, ce conțin o valoare nutritivă incredibil de mare, dar aduc un aport caloric foarte mic. În această categorie sunt incluse în mare parte fructe și legume, nuci sau semințe.
Dacă vrei să începi să mănânci mai sănătos și să aduci un aport mai mare de vitamine și nutrienți corpului tău, este bine să incluzi în dieta ta cel puțin câteva dintre alimentele din această categorie. Află care sunt o parte din aceste superalimente, citind în continuare.
Ulei de cocos
De obicei solid, untul de cocos se transformă în ulei când intră în contact cu căldura. Îl poți încorpora în smoothie-uri sau mâncăruri și te va ajuta să îți sporești metabolismul. Dacă vrei să scazi în greutate, uleiul de cocos este esențial în dieta ta, pentru că îți transformă grăsimea din corp în energie pe care o vei consuma în activitățile tale zilnice.
Avocado
Avocado este considerat un fruct minune, datorită faptului că este bogat în proteine și conține aproape 20 de vitamine și minerale diferite. Este bogat în grăsimi benefice pentru organism. Consumă-l de unul singur, pasează-l în guacamole sau încorporează-l în smoothie-urile și mesele tale pentru a-ți oferi o senzație de sațietate de durată.
Semințe de in
Bogate în acizi grași și fibră, semințele de in sunt incredibil de benefice și ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului, sistemelor cardiovascular și imunitar, precum și al încheieturilor. Mai mult, ajută la eliminarea toxinelor din organism. Le poți încorpora în dieta ta fie presărându-le peste mâncare fie măcinându-le și punându-le în smoothies.
Fructele de pădure
Căpșuni, afine, zmeură, mure sau frăguțe – sunt doar câteva dintre fructele de pădure din această categorie. Sunt fructe bogate în antioxidanți și ajută la diminuarea riscului unui atac de cord. Mănâncă-le singure sau cu iaurt sau adaugă-le în blender alături de o banană pentru un super smoothie plin de nutrienți.
Tot în categoria superalimentelor intră și broccoli, conopida, bananele, strugurii, usturoiul, nucile, alunele și migdalele. Pentru următorul mic dejun, folosește-te de cel puțin două dintre aceste ingrediente nutritive pentru a fi sătul până la masa de prânz, și mai sănătos per total. Îți mai spun un secret: ciocolata neagră (nu cea cu lapte) este considerată la rândul ei un superaliment pentru că ajută la îmbunătățirea sistemului circulatoriu și este bogată în magneziu.