logo
Generic filters
Exact matches only

Curiozități despre Thailanda

Sursă foto: dreamstime.com

Pe 5 decembrie, thailandezii sărbătoresc ziua națională, prin sărbătorirea zilei de naștere a regelui. Actualul rege al Thailandei, Bhumibol Adulyadej, este născut pe 5 decembrie 1927 și aceasta este ziua pe care thailandezii o sărbătoresc ca zi națională. Când regele se va schimba, la fel se va întâmpla și cu data zilei naționale, astfel încât aceasta să coincidă cu ziua de naștere a monarhului. Iată câteva curiozități despre Thailanda.

 1. Capitala Thailandei, Bangkok, este cunoscută de thailandezi drept Krung Thep Maha Nakho, însă numele său ceremonial întreg este cel mai lung nume de oraș din lume, însumând 159 caractere: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit.
 2. Thailanda este singura țară din Sud Estul Asiei care nu a fost colonizată de europeni.
 3. În Thailanda este ilegal să critici monarhia.
 4. Cel mai mic mamifer din lume, liliacul bondar, se găsește în Thailanda. Acesta cântărește doar 2 grame. Tot în Thailanda se găsește și cel mai mare pește din lume, rechinul balenă.
 5. În 1996, două pisici cu ochi de culoare diferită, pe nume Phet și Ploy, au avut cea mai scumpă nuntă de animale din lume, fiind cheltuiți 16.241 dolari.
 6. Thailanda este pe locul 51 în topul celor mai mari țări din lume ca întindere. Pe primul loc se află Rusia, iar Statele Unite se află pe locul al 3-lea.
 7. 95% din populația Thailandei practică Budismul, aceasta fiind religia oficială a țării.
 8. În trecut, fiecare bărbat trecea printr-o perioadă în care era călugăr budist, înainte ca acesta să împlinească 20 ani. Acest lucru era făcut inclusiv de regele țării.
 9. Numele Thailandei înseamnă „Țara Liberă” și se referă la faptul că nu a fost colonizată niciodată de europeni.
 10.  Alfabetul thailandez are 32 vocale și 44 consoane.
 11. O zecime din toate animalele din lume trăiesc în Thailanda.
 12. Acum 100 ani, în Thailanda existau peste 100.000 elefanți dintre care în jur de 20.000 erau sălbatici. În prezent mai există doar în jur de 5000 elefanți în țară, dintre care foarte puțini sunt sălbatici.
 13. Una dintre cele mai ciudate creaturi care locuiește în Thailanda este un pește care poate umbla pe pământ și se poate cățăra în copaci. Acesta se numește Periophthalmus.
 14. Actualul rege al Thailandei este monarhul cu cea mai longevivă domnie din țară. Acesta a urcat la tron în 9 iunie 1946.
 15. Un minor de minim 15 ani poate intra într-un club dacă este acompaniat de ambii părinți. Acesta însă nu poate consuma alcool.

Tu ce știai despre această țară?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *