logo
Generic filters
Exact matches only

Supă Khao Tom (mic dejun thailandez)

Sursă foto: dreamstime.com

În Thailanda este sărbătorită pe 5 decembrie ziua regelui, considerată ziua națională, atâta timp cât există același rege. Pentru a sărbători, îți propun să încerci o rețetă de mic dejun thailandez. Partea interesantă e că thailandezii nu au granițe atât de bine stabilite pentru alimentele care se pot consuma doar la micul dejun. Drept dovadă, unul dintre cele mai consumate preparate la masa de mic dejun este supa de orez, numită în thailandeză Khao Tom.

Ingrediente (4 porții):

1,5 l supă de pui sau porc
2 lingurițe ghimbir ras
2 cepe eșalote
1 tulpină de lemongrass
120 g orez cu bob lung (de preferat orez Jasmine)
230 g carne macră de porc tocată
2 linguri sos de pește

Mod de preparare:

Într-o oală mică pune supa la fiert, împreună cu ghimbirul ras, ceapa eșalotă mărunțită și tulpina de lemongrass. Când amestecul începe să clocotească, adaugă orezul și în același timp redu focul, astfel încât compoziția să clocotească încet, până când orezul devine pufos. În acest moment poți scoate tulpina de lemongrass din supă și o poți arunca, întrucât nu mai ai nevoie de aceasta. Adaugă apoi carnea tocată, pe care trebuie să o formezi sub formă de biluțe (exact la fel cum ai face pentru chiftele). După ce ai pus chifteluțele din carne în supă, lasă totul să mai fiarbă în jur de 8-10 minute, astfel încât să fie fiartă complet și carnea de porc. Nu în ultimul rând, adaugă sos de pește după gust (în principiu ar trebui cam 2 linguri, însă această cantitate poate fi modificată în funcție de preferințe).

Poți face un ou poșat pentru a avea o garnitură la această supă (de această dată garnitura va intra tot în supă) și poți orna supa cu felii prăjite de ceapă eșalotă, frunze proaspete de coriandru, ceapă verde feliată sau fulgi de chili.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *