Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Obiceiuri din jurul lumii în prepararea ceaiului

Când te gândești la ora pentru ceai, cu siguranță te gândești întâi la tradiția britanică de a lua ceaiul la ora 5 după masă. Însă, sunt convinsă că Marea Britanie nu e singura țară la care te gândești atunci când te gândești la ceai. În culturile în care ceaiul are o importanță deosebită există tradiții care fac simplul act de a bea o cană de ceai, unul cu totul special. Iată câteva tradiții interesante legate de ceai, din jurul lumii.

Ceaiul în Maroc

Marocanii iubesc să consume ceai verde cu mentă și mult zahăr. În mod tradițional, este considerat nepoliticos să refuzi un pahar de ceai când îți este oferit de către cineva care îți este gazdă în momentul respectiv.

Ceaiul în Tibet

Tibetanii au un obicei ceva mai ciudat când vine vorba de maniera în care consumă ceaiul. Aceștia îl amestecă de obicei cu unt făcut din lapte de iac și sare. Se pare că această băutură le oferă energia de care au nevoie pentru a supraviețui în munții Himalaya.

Ceaiul în Taiwan

Taiwanezii au inventat, în anii 80, un ceai care poartă denumirea de „bubble tea”, însemnând ceai cu bule. Băutura este făcută din ceai rece, amestecat cu fructe și/sau lapte și o lingură de bile de tapioca. Bilele de tapioca au o tendință interesantă, fiind gumate.

Ceaiul în India

Știai că cel mai mare consumator de ceaiuri din lume nu e Marea Britanie, ci India? Chai-ul indian a fost cel care a stârnit pasiunea britanicilor pentru această băutură. Chai-ul este ușor condimentat cu scorțișoară, cuișoare, nucșoară sau anason și de obicei conține lapte și zahăr.

Ceaiul în Thailanda

Thailandezii iubesc ceaiul negru, iar acesta se află la baza unei băuturi iubită de întreaga nație. Aceștia obișnuiesc să amestece ceai negru rece cu anason și zahăr, dar și lapte condensat. În chioșcurile care vând această băutură, vânzătorii pot fi admirați cum toarnă ceaiul de la înălțimi impresionante.

Ceaiul în Pakistan

Cea mai interesantă varietate de ceai din Pakistan este Noon Chai. Acest ceai de culoare roz, făcut cu lapte, fistic, migdale și condimente. Este un sortiment de ceai specific regiunii Cașmir.

Ceaiul în China

China este locul unde ceaiul a fost inventat. Mai bine zis, ceaiul a fost descoperit de împăratul Chinei, în cana căruia a picat o frunză uscată din arborele de ceai. Aceasta s-a infuzat în apa fierbinte din cană. În prezent, în China există un adevărat ritual în ceea ce privește prepararea și servirea ceaiului.

Ceaiul în Japonia

Japonezii au preluat rapid tradiția chinezească de a face ceai și au ajuns la rândul lor în rândul profesioniștilor în ceea ce privește prepararea ceaiului. Și aici există un festival dedicat ceaiului, iar modul de preparare tradițional este unul ritualic, plin de umilinţă și respect față de maestrul care îl prepară.

Ceaiul în Argentina

Argentinienii sunt cunoscuți pentru varietatea lor de ceai numită Mate. Yerba Mate nu e de fapt un ceai, pentru că nu conține frunze din arborele de ceai sau din planta Camelia Sinensis. Yerba Mate este un arbuști care, odată infuzat prepară o băutură energizantă și iubită de toți argentinienii. Se prepară turnând apă rece peste frunze uscate de Yerba Mate, lăsând ca apa să fie complet absorbită și apoi turnând apă fierbinte. Paiul prin care se bea Mate-ul este de obicei din argint sau inox și este special conceput pentru a permite trecerea lichidului infuzat, fără ca frunzele uscate să fie consumate.

Ceaiul în Rusia

Rușii au propriul instrument pentru a prepara un ceai delicios: Zavarka. În mod tradițional, ceaiul este infuzat într-un ceainic separat, pentru a permite oaspeților să servească mai mult de o ceașcă. De asemenea, este considerat nepoliticos să bei ceaiul gol, așa că în mod normal este consumat alături de o prăjitură.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *