Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Tunisia
Tunisia

Curiozități despre Tunisia

În 20 martie, tunisienii sărbătoresc ziua independenței. Aceasta este data la care Tunisia și-a căpătat independența față de Franța, printr-o revoluție condusă de Habib Bourguiba în 1956. În cinstea acestei sărbători, îți propun să descoperim împreună câteva curiozități despre Tunisia, iar apoi să ne delectăm cu un mic dejun tunisian.

 1. Limba oficială a Tunisiei este berbera, însă locuitorii vorbesc și limba franceză, datorită ocupației franceze a teritoriului în trecut.
 2. Tunisia este cea mai nordică țară africană.
 3. Orașul tunisian Kairouan este al patrulea cel mai important oraș pentru lumea musulmană, după Mecca.
 4. Singurul oraș tunisian în care funcționează un metrou este capitala țării, Tunis. Restul orașelor se bazează pe autobuze și taxiuri pentru transportul în comun.
 5. În oaza tunisiană Kebili au fost descoperite dovezi arheologice care atestă existența vieții umane în zonă încă din epoca de piatră.
 6. Hammamet este cel mai mare și mai important oraș turistic din Tunisia, începând cu anii 1960. Majoritatea turiștilor care își petrec vacanțele aici sunt europeni.
 7. Tunisia a avut, de-a lungul timpului, doar trei președinți – pe Habib Bourguiba, Zine El Abidine Ben Ali, și Moncef Marzouki. În prezent își execută mandatul cel de-al patrulea președinte al țării, Beji Caid Essebsi.
 8. Cel mai înalt vârf muntos din Tunisia măsoară 1544 m în altitudine și poartă numele Jebel Ech Chambi.
 9. Mai mult de un sfert din populația Tunisiei locuiește în orașul capitală Tunis. Populația țării este de aproximativ 10 milioane de locuitori.
 10. Deși Tunisia este considerată o țară arabă, doar aproximativ 10% dintre locuitorii săi provin din arabi, din punct de vedere genetic. Majoritatea populației se trage din populația indigenă, berberă.
 11. Ruinele orașului istoric Cartagina se află la doar 10 km de capitala țării.
 12. În Tunisia s-au filmat mai multe filme de la Hollywood, precum Isus din Nazaret (1977), Războiul Stelelor (1977), Pacientul Englez (1996) sau Indiana Jones și Căutătorii Arcei Pierdute (1981).

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *