Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De ce se întorc românii acasă vara?

Dacă cunoști pe cineva care a plecat în străinătate să muncească, cu siguranță te aștepți să se întoarcă acasă în concediu, la un moment dat, în această vară. Majoritatea se întorc în țară pentru a-și vizita familia, însă cel puțin o treime dintre aceștia ar prefera să petreacă o vacanță adevărată într-un alt loc decât acasă. Și totuși, ei aleg să vină acasă pentru mai multe motive. Te invit să descoperi, alături de mine, câteva dintre acestea.

Au de rezolvat probleme care nu se pot rezolva la consulate

Ori le expiră buletinul, ori există alte situații care necesită ca aceștia să se întoarcă în țara natală pentru a se putea ocupa de ele. Asta pentru că o parte dintre actele necesare nu pot fi refăcute prin consulatul României în țara respectivă. Din păcate, aceștia aleg să vină acasă pentru a rezolva aceste probleme, suprasolicitând ghișeele și așa aglomerate.

Vin să investească banii câștigați peste an

Bineînțeles, aici nu mă refer la investiții în afaceri, ci la folosirea banilor câștigați pentru a-și construi casa sau a-și renova locuința în care stă deja. Pentru mulți, acest lucru înseamnă că sunt chiar ei meșterii care fac aceste lucrări, dat fiind că asta fac și în străinătate. Aceștia, printre alții, vor avea nevoie să facă câteva drumuri pentru a cumpăra materialele necesare renovării. Spre exemplu, un român stabilit în străinătate, dar care se întoarce acasă în Transilvania, pe aeroportul din Cluj, își poate ușura aceste călătorii, apelând direct la o firmă de închirieri auto Cluj. Astfel, indiferent de localitatea în care el locuiește, acesta poate folosi mașina pe care o închiriază, pe tot parcursul șederii sale în țară.

Vin să plece în concediu cu familia

O parte din românii care se întorc în țară vara, vin ca să plece mai departe, în concediu, alături de membri ai familiei stabiliți în România. Astfel, ei vizitează și rudele și prietenii din localitatea de baștină, dar reușesc și să se relaxeze într-un concediu binemeritat.

În mod evident, cele trei motive pe care le-am enumerat nu sunt nici pe departe singurele, românii întorcându-se acasă cu multe alte ocazii, însă, cele trei sunt cel mai des întâlnite. Tu din ce motive crezi că vin acasă conaționalii noștri?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *