logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Despre igiena dentară de dimineață

Igiena dentară ar trebui să fie extrem de importantă pentru oricare dintre noi, fiind o modalitate de a ne menține sănătoși. Gura este o „poartă” de intrare a bacteriilor și microbilor în interiorul organismului nostru, astfel că trebuie să avem mare grijă la cum ne îngrijim. Obiceiurile noastre ne pot ajuta dinții să se mențină așa cum trebuie sau îi pot distruge în timp.

Cum igiena dentară începe de dimineață, există o mare dilemă în rândul oamenilor care pleacă de la momentul potrivit când trebuie să ne spălăm pe dinți. Alternativele din care putem alege sunt înainte sau după micul dejun, fiecare dintre ele având diferite efecte asupra cavității noastre bucale.

Simțul comun ne spune că ar fi mai bine să ne spălăm pe dinți imediat după ce mâncăm micul dejun pentru că atunci ne vom putea curăța dantura de resturile de mâncare și de bacterii. Adevărul este că există destul de multe cazuri în care este mai bine să ne curățăm dantura înainte de masa de dimineață sau după 30 de minute de la prima masă a zilei.

În cazul în care vom consuma alimente mai acide sau care conțin mult zahăr precum fructele, sucurile sau prăjiturile, atunci ar fi bine să ne spălăm înainte sau după cel puțin 30 de minute, pentru că smalțul este slăbit și este posibil să avem probleme cu el dacă ne vom spăla imediat.

PH-ul din gură se schimbă și este nevoie de jumătate de oră pentru ca acesta să revină la normal. Așteptarea aceasta ne oferă o modalitate de a evita niște surprize neplăcute din punct de vedere dentar.

Multe persoane fac și alte greșeli atunci când se spală pe dinți. Una dintre cele mai comune este aceea că procesul durează sub un minut, recomandarea dentiștilor fiind de două sau trei minute.

Un alt sfat de care ar trebui să ținem cont este acela de a ne uita exact să vedem unde se află periuța în timpul periajului. Din cauza neatenției putea scăpa din vedere anumite locuri care pot deveni un focar de bacterii. Dimineața suntem mai predispuși la a face astfel de abateri pentru că ne grăbim să plecăm de acasă.

Tehnica de periaj este și ea importantă, iar dacă nu acordăm atenția și timpul necesar pentru a efectua un periaj corect, atunci putem avea mari probleme cu igiena dentară.

Tu când îți periezi dinții, înainte sau după micul dejun?

Citește și despre câțiva pași importanți pentru îngrijirea dentară.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

7 Responses

    1. Neata, Valentina

      Am primit mesajul tau, insa tu esti cea care a gasit Iepurasul de PAsti, astfel ca tot tu vei primi cana BunaDiminata.ro 🙂 Iepurasul te va contacta pentru detalii!

    2. Va multumim mult si ne bucuram sa va avem ca si cititoare! O zi frumoasa sa aveti si Sarbatori Fericite!

  1. Dragi organizatorii Buna Dimineata!!! STIU CA AM FOST MATINALA SI AM PRINS IEPURASUL 2 ZILE LA RAND …. AM CITIT REGULAMENTU NU SPECIFICA NICAIERI CA SUNT DESCALIFICATA DAR VA ROG PREMIUL DE AZI SA IL IMANATI URMATORULUI COMENT SI NU LUI MIHAI -DANIEL PENTRU CA EL E SOTUL MEU SI AS FII EGOISTA CI CELUI DEAL 3 -LEA COMENTARIU .. PENTRU CA PANA LA URMA E UN CONCURS SI CU CAT MAI MULTI UTILIZATORI CU ATAT MAI BINE VA MULTUMESC !! ASTEPT UN RASPUNS ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *