Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Exerciții de încredere pe care să le faci dimineața

Dimineața e momentul care dă tonul zilei ce urmează. Astfel, comportamentul tău de dimineață îți va influența comportamentul pe întreaga zi. Asta înseamnă că dacă te trezești neîncrezător în forțele proprii, trebuie să îți schimbi puțin gândurile, astfel încât să nu lași asta să îți copleșească ziua și să te împiedice să îți întrebi șeful de posibilitatea aceea de promovare sau să întrebi persoana care-ți place dacă vrea să iasă cu tine în oraș. Când întâlnești astfel de situații este important să le identifici sursa și să iei inițiativa. Iată câteva exerciții care te pot ajuta să îți sporești încrederea în tine.

Axează-te pe starea ta de bine

Atunci când nu ai încredere în tine, trebuie să îți aduci aminte că tu ești cea mai importantă persoană din viața ta. Primul exercițiu pe care poți să îl încerci pentru a-ți recăpăta încrederea în sine e unul în care să te gândești la starea ta de bine și să îți oferi câteva sfaturi pe care le-ai oferi unui prieten drag aflat în situația ta. Gândindu-te la sfaturi pe care le-ai da altora îți oferă, de fapt, soluții pentru motivele care îți creează lipsa de încredere în tine. Practic, îți folosești sfaturile pentru a deveni mai încrezător în forțele proprii.

Gândește-te cum poți să devii mai bun

Cel mai simplu mod de a-ți recăpăta încrederea în sine e să îți răspunzi la întrebarea „ce pot face azi care să îmi facă ziua de mâine mai bună?”. Mai exact, gândește-te la acțiuni care să te determine să ai încredere în tine și care te fac să te gândești cu mândrie sau emoție pozitivă la următoarea zi. Apoi acționează pe acele gânduri. Astfel, în următoarea zi deja te vei trezi mai încrezător și încet vei reuși să îți construiești încrederea pe zi ce trece.

Ancorează-te în prezent

Te gândești degeaba la ce ai greșit în trecut. Nu poți schimba trecutul, indiferent de situație. În schimb, asumă-ți consecințele faptelor tale și învață din greșeli. Ține în minte că prezentul este cel mai important și că acum e momentul să acționezi.  Nu lăsa teama de a greși să te oprească din a încerca.

Atunci când gândești pozitiv, ai o atitudine mai deschisă spre viață și spre situațiile noi. Exersează-ți pozitivitatea pentru un plus de încredere în tine în fiecare zi.

Citește și Știința din spatele fericirii

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *