Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
tineri
tineri

Generația Alfa și cum vor influența ei lumea

Generația Alfa sau, cum mai este numită, „iGeneration”, este cea mai influentă generație a secolului 21. Pentru a susține această afirmație, vom răspunde în continuare la câteva întrebări legate de ea.

  • Cine este Generația Alfa?

Generația Alfa este cea a copiilor născuți după 2010, având astfel o puternică influență asupra viitorului lumii în care trăim. Membrii săi sunt flexibili și se adaptează ușor la schimbări. Obișnuiți cu telefoanele mobile și dependenți de tehnologie, aceștia sunt în permanentă comunicare cu ceilalți, la doar un click distanță. Pentru această generație socializarea are loc în mare parte în mediul online.

Încă din primii ani de viață, acești copii sunt tot mai competitivi. Pentru că informația le este mereu la îndemână, se prevede că Generația Alfa va fi cea mai educată și prosperă de până acum. Accesul la tehnologie are numeroase avantaje, dar vine la pachet și cu un nivel de stres mai ridicat pentru această generație. Presiunea resimțită încă din primii ani de viață are consecințe la nivelul modalităților în care generația Alfa își trăiește copilăria. Apartenenții acesteia învață de mici să își stabilească scopuri pe termen lung, neavând practic timpul să fie „lipsiți de griji”.

Conform demografului Mark McCrindle, la nivel global se nasc în fiecare săptămână 2.5 milioane de copii Alfa, iar până în anul 2025 se preconizează că această generație va atinge un total de 2 miliarde de persoane.

  • Care sunt trăsăturile Generației Alfa?

Tinerii din această generație se caracterizează prin:

  1. Inteligență – sunt foarte isteți și înțeleg repede regulile jocului, reușind să creeze rezultate în favoarea lor.
  2. Informați – ei acumulează informații cu o viteză fantastică, având acces la poate fi observată acum și reușesc cu ușurință să susțină o discuție. Copiii generației Alfa sunt supranumiți și nativi digitali.
  3. Independență – simt mereu nevoia să aibă timp și spațiu pentru ei și comunică această dorință.
  4. Prezență – își doresc mereu să se implice în activități pe care ei le aleg de bună voie.
  5. Afirmare – își doresc mereu să se facă auziți, chiar dacă acest lucru se petrece în medii mai puțin cunoscute.
  • Cea mai mare diferență dintre generații poate fi observată acum

Noul mediu de conectivitate face ca diferențele dintre Generația Z, născută după 1995, și Generația Alfa să fie cea mai mare din istorie. În prezent experimentăm odată cu rețelele sociale o trecere de la auditiv și vizual la un proces kinestezic. Platforma rămâne aceeași, dar, spre exemplu, de la un calculator cu o tastatură se face trecerea la unul cu un touchscreen.

Copiii Generației Alfa interacționează deja cu aceste tehnologii de la vârste tot mai fragede, comparativ cu alte generații. Acum tinerii nu mai poartă ceasuri, deoarece folosesc doar telefoanele mobile pentru a afla cât este și nu știm încă la ce accesorii vor mai renunța aceștia din cauza atașamentului pentru tehnologie.

Acești copii ai Generației Alfa nu mai privesc din afară tehnologia precum o făceau generațiile anterioare, ci pur și simplu o integrează în stilul lor de viață.

Cover - via Shutterstock.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *