Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Filme motivationale
Filme motivationale

10 filme care te inspiră și te motivează

Locul de muncă te solicită la maximum și simți că nu mai ești la fel de creativ. O modalitate excelentă de regăsire a spiritului creativ este vizionarea unui film. Astfel, am alcătuit o listă cu filme care îți vor stârni creativitatea, te vor motiva și îți vor garanta două ore de relaxare.

The Founder (2016)

„The Founder” este o comedie despre crearea brandului McDonald’s. De la povestea burgerilor din California de Sud, până la proiectarea logo-ului cu „coloane aurii infinite”, poți să îl urmărești pe Ray Kroc (Michael Keaton), cel care a inițiat extinderea francizei, pornind din mijlocul deșertului și făcând înconjurul lumii.

The Social Network (2010)

Petrecem ore pe această platformă, dar întrebarea este știm cum a luat naștere? Producția lui David Fincher urmărește nașterea imperiului creat de Mark Zuckerberg. Cu actori de răsunet (Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Andrew Garfield) și o coloană sonoră premiată cu Oscar, acest film îți va arăta impactul unei idei și „valurile” create de aceasta.  

The Devil Wears Prada (2006)

Nimic în viață nu vine ușor! Asta ne învață Andrea Sachs (Anne Hathaway) atunci când urmează un internship pentru cea mai severă persoană din industria publicisticii, Miranda Priestly (Meryl Streep). Această comedie dramatică te va determina cu siguranță să lupți pentru visurile tale, te va avertiza despre obstacolele care îți vor apărea în cale, dar îți va prezenta finalitatea tuturor sacrificiilor pe care le faci.

The Intern (2015)

O comedie dramatică copioasă, cum este cea cu Robert De Niro și Anne Hathaway, te învață că nu e niciodată prea târziu să găsești un loc în care să te potrivești sau să o iei de la capăt. Partea cea mai interesantă este aceea că povestea construită de Nancy Meyers are rol dublu-moralizator. Astfel, atât personajul feminin cât și cel masculin reprezintă o clară sursă de inspirație.

The Martian (2015)

S-ar putea să fie doar iluzia călătoriei în spațiu, dar modul în care personajul principal Mark Watney (Matt Damon) își înfruntă soarta potrivnică și reușește să își creeze propriul micro-sistem, reprezintă o dovadă a curajului umanității. Nu cred că există o modalitate mai bună de ilustrare a unui mesaj motivant!

A Star in Born (2018)

Criticii spun că cel mai important mesaj promovat de film este acela că în fiecare dintre noi se află „o stea nenăscută”. Dacă nu ai urmărit până acum această ecranizare deosebită, este momentul să o faci pentru că generează un impact deosebit, care poate reprezenta un avânt considerabil pentru fluxul tău creativ.

Pumping Iron (1977)

Pumping Iron este mai mult decât un simplu film despre culturiști, el înfățișând procesul descoperirii forței interioare. Arnold Schwarzenegger este o reală sursă de inspirație în acest documentar clasic, acesta din urmă încurajând spre susținerea convingerilor personale.

Yves Saint Lauren (2014)

Cine altcineva să inspire mai mult, dacă nu un adevărat simbol al creativității și artei? Descoperit de nimeni altul decât Christian Dior, tânărul Yves este urmărit în evoluția sa atât personală, cât și profesională odată cu apariția brand-ului propriu. Pozând într-un tânăr artist neînțeles, acest film ilustrează caracteristicile unui talent deosebit.

The Pursuit of Happiness (2006)

The Pursuit of Happiness este un lung metraj al cărui mesaj emoționant este să nu renunți niciodată. Personajele principale, un tată și fiul său trec prin momente deosebit de grele zilnic, dar tăria de caracter îi împinge să se bucure de fiecare oportunitate acordată. Povestea creată de Steven Conrad te va determina să te bucuri de fiecare clipă, iar la final îți va imprima dorința de a face mai mult.

Catch Me if You Can (2002)

Frank Abagnale (Leonardo DiCaprio), un tânăr care până să împlinească 19 ani s-a dat drept pilot de avion, doctor și procuror, reprezintă în acest film imaginea antreprenorului. Este contrâns să găsească soluții și să transforme situațiile dificile în unele avantajoase. Sunt de remarcat perseverența și creativitatea în inovație, aspecte care recomandă și acest film celor aflați în situația conturării unui poiect creativ.

Cover - Sursă foto: shutterstock.com
Picture of Adela Cazan

Adela Cazan

„Chiar și cel mai mic om poate schimba cursul viitorului.” – J.R.R Tolkien

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *